Het Belang van Limburg

Flames botsen op stug Portugal

-

De Red Flames zijn thuis tegen de dames van Portugal blijven steken op een 1-1 gelijkspel. De Caigny kopte een hoekschop binnen, maar nog geen minuut later maakte de Portugezen in extremis gelijk vanop de stip.

In de eerste helft viel er zo goed als niets te beleven. Gelukkig zorgden de vele toeschouwe­rs voor een heerlijk sfeertje. Net voor de rust dan toch even commotie. Na een goede vrije trap van Deloose kwam de bal na wat geharrewar in de zestien bij Jaques terecht, die de bal kon binnentikk­en, maar haar goal werd afgekeurd. 0-0 bij de rust.

Strafschop

Een doorgebrok­en Wullaert kon afstevenen op doel en na een lichte trekfout ging ze makkelijk neer in de zestien, maar versierde wel een strafschop. De Wolfsburg-spits zette zich zelf achter de stip, maar plaatste de bal jammerlijk op de paal. In de extra time werd de nul dan toch eindelijk van het bord geveegd. De Caigny kon de openingstr­effer maken, na een perfecte hoekschop van Wullaert kopte ze de bal staalhard binnen. Maar nog geen minuut later maakte de Portugezen de gelijkmake­r. Een anticlimax voor de Flames, die al op vijf punten volgen van leider Italië, dat zelf won tegen Moldavië.

BELGIË: Odeurs, Philtjens, Jaques, De Caigny, Van Gorp (45’ Vanmechele­n) , Wullaert, Cayman, De Neve, Biesmans( 75’ Zeler), Deloose, Missipo

DOELPUNTEN: 1-1 (De Caigny 90’, Silva 92’)

?? FOTO PHOTO NEWS ?? Tessa Wullaert miste een strafschop Aan Den Dreef.
FOTO PHOTO NEWS Tessa Wullaert miste een strafschop Aan Den Dreef.