Het Belang van Limburg

Belcar in goede gezondheid

-

Het ‘New Race Festival’ geeft dit weekend ook de aftrap van de Belcar. Ons nationaal kampioensc­hap gaat van start met 34 wagens en toont zich daarmee in goede gezondheid.

De favorieten zijn te zoeken bij de zeven proto’s uit de Belcar 2-klasse. Dejonghe-Joosen-Piessens-De Cock, Thiers-Thiers-Van Hooydonk-Magnus en Goossens-Van Laere-Bouillon zijn sterke bemanninge­n op een Norma M20 FC.

De Porsches uit Belcar 1 zijn in principe te traag om races te winnen, maar scoren ook punten in de eigen klasse en kunnen op die manier toch voor de titel gaan. Ze zijn met een stuk of tien. Het trio Kumpen-Longin-Boonen trekt de aandacht, net als Belgium Racing met Dylan Derdaele en Glenn Van Parijs. Derdaele was vrijdag trouwens de snelste Porsche in de vrije trainingen, na vier Proto’s. Guy Verheyen en Chris Mattheus zijn er weer bij, maar zij ruilen hun 991 tijdens de 24 Uur van Zolder in voor een Wolf Tornado van de Zwitser Pieder Decurtins.

Voor de deelnemend­e Porsches is er vanaf dit jaar een aparte Porche Endurance Benelux Trophy, ondersteun­d door Porsche Motorsport.

Verder begint ook in de Belcar de GT4 door te dringen. Op de startlijst staan één Porsche Cayman, drie Mercedes AMG’s (met Yannick Hoogaers), en twee BMW M4’s (Koen De Wit, en BeckersVan Samang-Geelen).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium