Het Belang van Limburg

Deelt Maaseik uppercut uit?

Roeselare en aanvoerder Tuerlinckx willen druk afhouden met zege in titatendue­l

- Lars AUSSEMS

Zaterdagav­ond maakt Schierveld­e zich op voor de komst van Maaseik. Joel Banks’ troepen staan aan de leiding met negen op negen en trekken wat meer ontspannen naar de grote rivaal. Voor de bekerhoude­r, die vijf punten heeft, is het stilaan wél van moeten. “Al hoeft druk niet negatief te zijn. We hebben al vaker bewezen dat het ons net sterker maakt”, vertelt Roeselare-kapitein Hendrik Tuerlinckx, klaar voor een nieuw titanendue­l met de vijand.

Terwijl Noliko het woensdag vlot haalde in Menen, had Roeselare het niet onder de markt bij Aalst. Al zat de wedstrijdl­eiding daar zeker ook voor iets tussen. “Het is echt niet van mijn gewoonte om daarover te klagen, maar nu moet het me toch van het hart. De scheidsrec­hters hebben gefaald. Als zij hun job hadden gedaan, kregen we een andere wedstrijd”, vertelt Hendrik Tuerlinckx terecht.

Uiteindeli­jk mogen de West-Vla- mingen wel tevreden zijn met het resultaat. “Thuis winnen is belangrijk, maar elk punt op verplaatsi­ng bij een rechtstree­kse concurrent is een surplus. Met vijf op negen mogen we ook gelukkig zijn. Al had ik wel graag een puntje meegenomen uit Maaseik. Maar toen was ons niveau teleurstel­lend.”

Daarmee slaat het boegbeeld de nagel op de kop. Vorige week maakte Noliko in de eerste twee sets brandhout van de rivaal, om nadien de verdiende driepunter binnen te halen (3-1).

“We zijn pas in gang geschoten na een uur. De belangrijk­e pionnen hadden een mindere dag en vergeet niet dat onze eerste setter Trinidad er niet bij was. Zeker geen verwijt naar zijn vervanger Depovere, maar dat is een jonge gast die nog aan het groeien is. Hij kreeg alle druk op zijn schouders, dat is niet simpel. Haal je je niveau niet tegen een goed Maaseik en je kunt het vergeten. Rychlicki liet zien dat ie zijn peil dit seizoen heeft opgekrikt, van Gevert was ik toch wel verschoten. Ook serverend brengt hij Noliko veel bij”, aldus de aanvoerder uit Averbode.

Geen paniek

Zaterdag volgt wellicht een andere wedstrijd, waarin de druk voor Roeselare wel groter is dan voor Maaseik.

“Zij zijn al zo goed als zeker van de finale. Voor ons wordt de eerste plek zéér moeilijk. Maar vorig jaar gingen we ook als tweede door en werden we toch kampioen. We panikeren dus niet. We zitten op schema. Al beseffen we ook dat het beter is om tegen Noliko te winnen, om met de laatste twee wedstrijde­n in het achterhoof­d het mes van onze keel te houden. Wel hebben we al gemerkt dat extra druk ons net sterker maakt. Ik verwacht alvast een lastig duel, dat alle kanten uit kan. Op Schierveld­e kom je niet zomaar winnen en kunnen we altijd iets meer. Ik geloof in een goede afloop. Maar als we hetzelfde tonen als in Maaseik, gaan we weer onderuit”, aldus opposite Tuerlinckx, die uitkijkt naar de laatste rechte lijn.

“Ik voel me goed en speelde ook woensdag een sterke partij. Ik ben klaar voor de eindstrijd.”

Druk hoeft niet negatief te zijn. We hebben al vaker bewezen dat het ons net sterker maakt

Hendrik TUERLINCKX

 ?? Foto BVDB ?? Roeselare-aanvoerder Hendrik Tuerlinckx: “Vorig jaar gingen we ook als tweede door en werden we toch kampioen.”
Foto BVDB Roeselare-aanvoerder Hendrik Tuerlinckx: “Vorig jaar gingen we ook als tweede door en werden we toch kampioen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium