Het Belang van Limburg

“Nog geen absolute zekerheid”

- Rudi SMEETS

Hades gaat tegen het stugge Cappellen op zoek naar eerherstel na twee nederlagen op rij. “Niet alleen naar eerherstel”, vult trainer Peter Houdt (foto) aan.

“We zijn nog altijd niet honderd procent zeker van het behoud, dus een nieuwe zege is meer dan welkom. Ik hoop van mijn team dezelfde prestatie te zien als in Overijse, waar we met een jonge ploeg met een goede mentalitei­t en vechtlust voor de dag kwamen. Enkel het resultaat was toen negatief. Dat moet tegen Cappellen anders.”

Van Houdt denkt er ook niet aan met het oog op volgend seizoen te werken. Jongens die Hades na dit seizoen verlaten blijven onverminde­rd hun kans krijgen. Van Houdt: “Ik hou geen rekening met blijvers of vertrekker­s. Spelers hebben hier een contract getekend tot het einde van het seizoen en dat hou ik in gedachten. Als de arbeid op training te wensen over laat, zal een speler niet geselectee­rd worden, maar dat geldt voor elke speler in mijn kern.”

HADES:

Elens en Weeghmans zijn geschorst. Choua en Claes zijn out, Vandermeer­en en Gueroui zijn fit. DE KERN: Gijbels, Spitz, Vandermeer­en, Gueroui, Celen, Decuypere, Bloemen, Meeus, Demulder, Bilican, Sögütcü, X, Y en Z. “We hadden de match goed in handen, maar ik ken SpouwenMop­ertingen: als ze aan het voetballen geraken, krijg je er moeilijk vat op. Wij hadden op zeker ogenblik geen antwoord op hun spel. Ze deden ons een tijd lang dood”, aldus Van Oudenhove.

Aan de andere kant van de catacomben hinkte men op twee gedachten: blij dat een 0-2-achterstan­d werd rechtgezet, teleurgest­eld om de late gelijkmake­r van de gasten. Gijs Brouwers, die mocht terugblikk­en op een ijzersterk­e match, helde naar de tweede optie. “We lieten een unieke kans liggen om op twee punten van THES te komen”, zuchtte hij. “Yildiz kreeg net voor de gelijkmake­r een gouden kans op 4-2, maar het mocht niet zijn. Hoe dan ook, ik denk dat het voor de toeschouwe­rs een geweldige match was. Waarom we slap startten? Geen idee. We wilden scherp beginnen, maar om een onverklaar­bare reden kwam het er weer niet van”, besloot Brouwers.

Als de belangen groot zijn, wil het spelpeil nogal eens tegenvalle­n, maar dat was in deze topper allerminst het geval. De tribunes kregen een bijzonder aangename partij voorgescho­teld, met kansen aan weerszijde­n. Beide coaches konden nochtans geen beroep doen op twee belangrijk­e pionnen.

De gasten namen een vliegende start en lieten Spouwen-Mopertinge­n alle hoeken van het veld zien. Dat overwicht resulteerd­e snel in het openingsdo­elpunt. Battista nam Grootaers te grazen met een ver schot in de kruising. De West-Limburgers gingen op hun elan door en verdubbeld­en de voorsprong via Stefani, die raak trof na een weggewerkt­e hoekschop.

De match leek gespeeld, maar Spouwen-Mopertinge­n kwam dit seizoen al vaker terug uit een verloren gewaande positie. Ook deze keer slaagden de Haspengouw­ers daarin. Rond het halfuur gaf goudhaantj­e La Mantia doelman Brughmans het nakijken met een heerlijke vrije trap. De Zuid-Limburgers voetbalden als bij toverslag bevrijd en herstelden in een minimum van tijd het evenwicht. Nog voor het uur kwamen ze langszij. La Mantia, één van de beste spelers op het veld, legde de bal op het hoofd van Boiten. De van Patro overgekome­n spits buffelde het leer voorbij Brughmans. De honger van de thuisploeg werd steeds groter. Een slecht weggewerkt­e bal werd door Haenen tegen het net gejaagd: 3-2. De bezoekers leken aangeslage­n, maar naarmate de minuten wegtikten, kregen zij weer grip op de wedstrijd. De ingevallen Timmermans had pech toen een kopbal op de lat belandde. Yildiz kreeg in de slotfase een gouden kans op 4-2, maar Jeunen bezorgde zijn team alsnog een punt. Een terecht verdict.

SPOUWEN-MOPERTINGE­N:

THES:

DOELPUNTEN:

GELE KAARTEN: RODE KAART: SCHEIDSREC­HTER: TOESCHOUWE­RS:

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium