Het Belang van Limburg

“Clubliefde bestaat niet meer”

Michel Kenis en Marcel Bosmans bouwen aan een nieuwe ploeg Eindronde blijft doel

-

Met trainer Michel Kenis en sportief directeur Marcel Bosmans beschikt Leopoldsbu­rg over twee ervaren rotten, die samen met de sportieve cel werken aan de uitbouw van een nieuwe ploeg. “We hadden gehoopt om de huidige kern te behouden, maar op lange termijn werken is niet meer mogelijk”, zo kunnen ze hun ontgoochel­ing niet verbergen. De eindronde

Kenis: “De eindronde blijft haalbaar maar dan moeten we twaalf op twaalf halen en dan zijn we nog afhankelij­k van de resultaten van onze concurrent­en. Nu komt Nijlen plots opzetten, samen met Diegem in de derde periode. Het zal heel moeilijk worden.” Bosmans: “In december hebben we het laten liggen, maar mathematis­ch kan het nog, omdat de andere ploegen ook steken laten vallen. Vooral thuis hebben we dit seizoen veel te weinig punten gepakt. Dat is atypisch voor Leopoldsbu­rg. Ik heb er geen verklaring voor. Na het uitvallen van Mateso hadden we geen echte scorende spits meer en Mathei komt er nu pas door. Dat heeft ons toch een paar plaatsen gekost.”

De nieuwe trainer

Kenis: “Ik heb onlangs overgenome­n van Luc Reumers om de club te depanneren. Voor die paar weken had het geen zin om een nieuwe trainer te zoeken en de club op extra kosten te jagen. Ik zal geen hoofdtrain­er blijven, maar ik sluit niet uit dat ik een jonge trainer op het trainingsv­eld nog zal assisteren in de toekomst.”

ZONDAG 15.00U HOEILAART-BILZEN-WALTW.

Bosmans: “Na een selectie van een aantal kandidaten hadden we gehoopt om rond te zijn, maar we nemen onze tijd om een goede keuze te maken. De voorbije jaren zijn hier al te veel trainers gesneuveld. Ook dat zijn we niet gewoon bij ESK. Een trainer moet nu ook aan veel meer eisen voldoen dan vroeger, zowel op als naast het veld. Hij moet bijvoorbee­ld ook een goede psycholoog zijn.”

De ambitie

Kenis: “Ook volgend seizoen willen wij in de bovenste helft van de rangschikk­ing meedraaien. Omdat een achttal spelers de club verlaten, zoeken wij naar vervangers met voldoende kwaliteite­n. Siebe Meynen van THES is onze eerste aanwinst. Van een tweede mogen wij de naam nog niet vrijgeven. We zoeken naar jonge spelers, liefst uit de regio, met een goede opleiding, die bij ons de kans krijgen om zich in de kijker te spelen om daarna hoger te gaan voetballen.”

Bosmans: “In tegenstell­ing tot vroeger hebben we nog wat huiswerk, maar we laten ons niet opjagen, omdat er voldoende spelers op de markt zijn. Wij hadden gehoopt om met de huidige groep iets op te bouwen op langere termijn, maar dat is niet meer mogelijk. Als ze ergens anders 100 euro meer kunnen verdienen, zijn ze weg. Clubliefde zoals in onze tijd bestaat niet meer. Ik ben dan ook ontgoochel­d. We moeten het bovendien rooien met budgetten die ieder jaar kleiner worden en dat is moeilijk. In vergelijki­ng met andere clubs heeft ESK bovendien minder mogelijkhe­den, maar wij slagen er al jaren in om ons toch te handhaven in deze reeks en mee te dingen naar de prijzen. Hier horen wij ook thuis. Ik pleit ook voor een betere samenwerki­ng tussen de clubs uit de regio, want nu doen wij elkaar soms dood.”

LEOPOLDSBU­RG:

Jansen (kruisbande­n) is maanden out. Eyckmans ontbreekt, Tuteleers is weer paraat. DE KERN: Ghijsens, Juressen, Appeltans, Bosmans, Claes, Clerckx, Foglia, Grevendonc­k, Tuteleers, Janssens, Mathei, Odeurs, Peetermans, Schouteden, Vandebroek,Vankrunkel­sven, Wouters.

ZONDAG 15.00U TERMIEN - KAMPENHOUT

Bij Esp. Pelt is het nog steeds de bedoeling om top vijf te spelen en de eindronde te halen. Junior Ebobo wil bovendien zijn doelpunten­totaal graag nog aandikken. “Maar het wordt nog een spannende finale, als je ziet hoe dicht alles bij mekaar hangt”, beseft hij. “Het is aan ons om het zondag waar te maken in Sterrebeek. Tegen ploegen die onderaan bengelen, hebben wij het altijd moeilijk. Maar dit keer moet het lukken. Anders zijn wij de eindronde niet waardig”, besluit de Pelt-spits.

Als spelers ergens anders 100 euro meer kunnen verdienen, zijn ze weg Marcel BOSMANS Sportief directeur ESK

ESP.PELT:

Mertens is terug van militaire missie en zit als tweede keeper op de bank. Black viert de geboorte van zoontje Joshua (3,5 kg).

DE KERN: Cypers, Schilderma­ns, Ebobo, Van de Kerkhof, Bahtiri, Swolfs, Klaps, Geijsels, Geenen, Vandebriel, Deckers, Maris, Black, Leen, Doumen, Mertens.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Michel Kenis (links) en Marcel Bosmans. ZONDAG 15.00U STERREBEEK - PELT
FOTO DICK DEMEY Michel Kenis (links) en Marcel Bosmans. ZONDAG 15.00U STERREBEEK - PELT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium