Het Belang van Limburg

“Ik wil bruggenbou­wer zijn”

Patric Maussen wordt voorzitter van fusieclub KFC Paal-Tervant

- Bart SCHIJNS

Zondag (15.00u) staat de laatste derby tussen Flandria Paal (2A) en AC Tervant op het menu. Na dit seizoen fuseren beide clubs immers tot KFC Paal-Tervant. Patric Maussen, de toekomstig­e voorzitter van de fusieclub, voorspelt toch een derby als vanouds. Want ook al is het zeker dat de nieuwe club volgend jaar in tweede provincial­e zal starten, toch willen beide clubs niet op een degradatie­plaats eindigen.

“Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig heb ik als speler van Tervant wel wat derby’s tegen Paal uitgevocht­en. Dat was telkens oorlog”, blikt Patric Maussen nog eens terug naar het verleden. “De twee culturen zijn dan ook heel verschille­nd. Die moeten verzoend worden. Ik wil dan ook de bruggenbou­wer tussen de twee clubs zijn. Het bestuur, met mezelf als nieuwe voorzitter, is ook samengeste­ld met evenveel mensen uit Paal als uit Tervant. De twee huidige voorzitter­s blijven trouwens ook aan boord.”

Maussen: “De nieuwe project

ambitie van dit is om opnieuw

Patric MAUSSEN mensen uit eigen streek rond het veld te krijgen en dat kan alleen als spelers uit je eigen jeugdwerki­ng kunnen doorgroeie­n naar het eerste elftal. Momenteel hebben de twee clubs samen een 400-tal jeugdspele­rtjes. Die zijn ons kapitaal en daarom moeten we zo snel mogelijk provinciaa­l voetbal kunnen aanbieden. Om de jeugd sneller te laten proeven van het echte werk, starten we vanaf volgend seizoen ook met een tweede elftal in vierde provincial­e.”

“Ook naar de vrijwillig­ers toe was deze fusie noodzakeli­jk. Ieder jaar opnieuw moest er hard gewerkt en gevochten worden om het plaatje rond te krijgen. Met vereende krachten zal dit makkelijke­r worden. Hier en daar zal er misschien iemand afhaken, maar er zullen ook nieuwe mensen opstaan om aan dit nieuwe project te werken. Volgend jaar zal het eerste elftal in Tervant spelen. Op termijn moet de hele club naar daar verhuizen. We hebben een optie genomen op enkele hectare, dat als recreatieg­ebied is ingekleurd. De gronden in Paal, die trouwens eigendom zijn van de club, zullen dan een andere bestemming krijgen. Dat zal voor extra mogelijkhe­den zorgen. Maar de eerste jaren zullen we het met twee locaties doen.”

“Die zal ook op het scherp van de snee gespeeld worden. De nieuwe fusieclub zal sowieso in tweede provincial­e starten, maar de twee huidige clubs zullen bij het einde van hun bestaan niet op een degradatie­plaats willen eindigden. Zowel voor Paal als voor Tervant telt alleen winnen. Het zal dus in alle facetten een historisch gebeuren worden. Met ondermeer een reüniematc­h om 13.00u tussen spelers uit verschille­nde generaties zal alvast de geschieden­is opnieuw bovengehaa­ld worden.”

De twee culturen zijn heel verschille­nd. Die moeten verzoend worden

 ?? FOTO DD ?? Patrick Maussen.
FOTO DD Patrick Maussen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium