Het Belang van Limburg

Camper belandt in Zuid-Willemsvaa­rt

Omstanders kunnen man uit water halen

- Mark DREESEN

De camper van een Nederlands echtpaar uit de buurt van Nijmegen is vrijdag rond 13.45 uur in de Zuid-Willemsvaa­rt terechtgek­omen. De mobilhome stond stil langs de vaart en schoof om onbekende reden plots in het water. Omdat de vaart aan de oever niet diep is, bleef de camper deels boven het wateropper­vlak zichtbaar. Er vielen geen gewonden.

Het incident gebeurde in de Schipperst­raat in de buurt van de brug over de Zuid-Willemsvaa­rt in Boorsem (Maasmechel­en). “We waren vanuit Nijmegen naar de Maasvallei gereden om een dagje te vertoeven langs het water”, zegt de vrouw van het echtpaar. “We hadden de camper geparkeerd op de dijk. Mijn echtgenoot was achter het stuur blijven zitten en ik maakte een wandeling door de natuur. Toen ik terug naar de camper ging, zag ik die langzaam in de richting van het water rijden. Voor ik het besefte lag de camper in de vaart.”

Nat achter stuur

Enkele vissers snelden toe om te helpen. “Ook passanten op de fiets stopten en ze hebben mijn echtgenoot uit de camper gehaald. Hij zat helemaal nat achter het stuur, maar hij was gelukkig niet gewond. Wat er precies is gebeurd, weten we niet. Na een eerste controle hebben we gemerkt dat de voorruit uit de stuurcabin­e is gesprongen. Dat kan veroorzaak­t zijn door de klap in het water.”

De brandweer van Maasmechel­en kwam ter plaatse. De politie sloot de Schipperst­raat af voor alle verkeer. De sleepdiens­t van Tessenderl­o werd erbij gehaald om de camper uit het water te halen.

“Gelukkig is de camper niet helemaal in het water terechtgek­omen”, zegt de vrouw. “Toch denk ik dat we veel schade hebben en binnen zal de huisraad flink door elkaar gehaald zijn. Ik ben blij dat niemand gewond is geraakt. Deze dag zullen we ons nog lang blijven herinneren.”

 ?? FOTO MMD ?? De mobilhome stak nog half uit het water. Er raakte niemand gewond.
FOTO MMD De mobilhome stak nog half uit het water. Er raakte niemand gewond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium