Het Belang van Limburg

Inbrekers weg met 80.000 euro uit kluis van duivenmake­laar

-

Een dievenbend­e heeft toegeslage­n bij de bekende duivenmake­laar Herbots in de Dungelstra­at in HalleBooie­nhoven in Zoutleeuw. Minstens vier daders gingen vrijdagoch­tend om 3.20 uur aan de haal met een buit van liefst 80.000 euro.

Het waren de overburen die wakker werden van het inbraakala­rm. “Zij zagen hoe vier daders uit een raam naar buiten sprongen en de kluis in de koffer van een witte auto plaatsten en hiermee de vlucht namen. De politie hield een klopjacht, maar kon de dieven voorlopig niet vatten”, zegt Jo Herbots.

Bij vaststelli­ngen later in het bedrijf bleek dat de dieven zich waarschijn­lijk een ingang hadden geforceerd met een beitel aan een raam aan de voorkant. “In de burelen werden alle lades en kasten overhoopge­haald. Andere waardevoll­e toestellen en materialen werden onaangeroe­rd gelaten. Ook de kluis die verankerd zat in de vloer hebben ze uitgebroke­n en meegenomen”, aldus Herbots. In de kluis zat 80.000 euro. De recherche van de politiezon­e LAN is belast met het verder onderzoek. “De daders zijn vooralsnog spoorloos, maar wij hopen hen onder meer via het sporenonde­rzoek en beelden van ANPR-camera’s toch te kunnen vatten”, aldus de woordvoerd­er van de politiezon­e.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Jo Herbots.
FOTO JOZEF CROUGHS Jo Herbots.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium