Het Belang van Limburg

Burgemeest­er laat café tijdelijk sluiten

The Lord twee maanden dicht na overlast door drugs

- Dirk JACOBS

De Hasselts burgemeest­er Nadja Vananroye (CD&V) heeft vrijdag horecazaak The Lord op de Luikerstee­nweg voor twee maanden laten sluiten. “De reden is drugsgerel­ateerde overlast in de omgeving. We geven de uitbater nu de kans om de nodige maatregele­n te treffen”, zegt Vananroye. Zaakvoerde­r Patrick Leman snapt er niets van. “We hebben geen klachten of een pv ontvangen.”

De politie voerde de afgelopen maanden meerdere controles uit in de omgeving van de bewuste horecazaak. Daarbij werden aan de Luikerstee­nweg telkens verschille­nde inbreuken op de drugswet vastgestel­d die konden gelinkt worden aan activiteit­en in The Lord. “We hebben de uitbater bij ons geroepen, maar van veel schuldbese­f was niet echt sprake”, zegt burgemeest­er Nadja Vananroye (CD&V). “Na overleg met de procureur des Konings hebben we beslist om de zaak een tijdelijke sluiting van twee maanden op te leggen.”

“Het bestrijden van drugsgerel­adagmiddag. teerde overlast is een prioriteit voor onze politiezon­e”, zegt korpschef Philip Pirard. “Als hierbij ook de verkeersve­iligheid in het gedrang dreigt te komen, zoals het geval was op zondagocht­end op de Luikerstee­nweg, dringen maatregele­n zich op.”

Tegen drugs

Afgelopen weekend nog stelde de politie 25 processen-verbaal op voor drugs in het verkeer. Eén bestuurder die onder invloed was, richtte een ware ravage aan op het Kolonel Dusartplei­n. “Dit soort incidenten willen we niet meer. Daarom zijn talrijke controles en bestuurlij­ke maatregele­n zoals de sluiting van deze horecazaak echt noodzakeli­jk.”

De uitbater van The Lord begrijpt niet waarom zijn zaak wordt geviseerd. “Wij zijn absoluut tegen drugs”, zeggen Patrick Leman en zijn advocaat Pieter-Jan Franssen. “De club was op 25 februari open tot 5 uur en voor het eerst sinds maanden had een bevriende deejay gevraagd om zijn concept ‘After Bar’ te mogen doortrekke­n als een soort afterparty tot zon- Blijkbaar is er dan een politiecon­trole in de buurt gehouden waarbij mensen onder invloed en met drugs betrapt zijn. Zo zouden op onze parking dingen gebeurd zijn, onder meer met dealers. Alleszins hebben we nooit een pv, laat staan een inval van politiemen­sen in de zaak gehad. We hebben ook meteen de nodige maatregele­n genomen. De ‘After Bar’ komt er niet meer in en we hebben zelfs de openingsur­en aangepast van 17 uur tot middernach­t. Maar blijkbaar volstaat dat niet. We hebben aangedrong­en om snel een nieuwe afspraak te krijgen om samen te bekijken welke bijkomende maatregele­n we kunnen nemen. We begrijpen dit verhaal niet helemaal.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? De overlast situeerde zich vooral in de omgeving van de horecazaak.
FOTO SERGE MINTEN De overlast situeerde zich vooral in de omgeving van de horecazaak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium