Het Belang van Limburg

Ham blijft bij Limburgse vervoersre­gio

-

Vervoersre­gio:

De Vlaamse regering wil in het kader van de basisberei­kbaarheid Vlaanderen in 15 vervoersre­gio’s indelen. Ham werd hierbij ingedeeld bij Limburg, maar kon als grensgemee­nte eventueel kiezen voor de regio Kempen. “Wij menen echter dat het aangewezen is om bij Limburg te blijven. Hierbij speelden de keuzes van de omliggende gemeenten zoals Tessenderl­o en Leopoldsbu­rg mee. Ook in het kader van andere verbanden zoals waterlopen, ruimtelijk­e ordening is Ham nog steeds meer op Limburg gericht”, verduideli­jkte schepen Robert Vandezande (Open Vld).

Sloopwerke­n:

Het voorstel om 5 gemeenteli­jke panden te slopen kreeg groen licht. De oude tribune van Gerhees, het Klaverblad, de oude bib Genebos en 2 woningen in de Schoolstra­at en de Zandstraat zullen de komende maanden uit het straatbeel­d verdwijnen.

Beckx (N-VA) informeerd­e in het afsluitend vragenkwar­tiertje naar de toekomstig­e bestemming van de Hamse pastorie. Volgens schepen Patrick Bosmans (CD&V) zijn er 2 concrete voorstelle­n. “Er wordt gedacht aan een pop-up bar en een cultuurhui­s. Daarnaast hebben een aantal vereniging­en nog andere voorstelle­n, maar die moeten nog onderzocht worden. Vergeet niet dat het om een beschermd monument gaat, met beperkte voorzienin­gen en een strenge reglemente­ring. Zelfs een gaatje in de muur boren is verboden”, besloot hij.

Pastorie: Jeannine

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium