Het Belang van Limburg

Inwoners delen elektrisch­e auto

-

Autodeelpr­oject:

Tessenderl­o koopt twee elektrisch­e wagens waar alle inwoners gebruik van kunnen maken. Ook de gemeentedi­ensten mogen de auto’s gebruiken. “Na zes maanden volgt een evaluatie en kunnen we zien hoeveel de wagens gebruikt zijn”, aldus burgemeest­er Verwimp.

Het gemeenteli­jk reglement voor ambulante handel wordt gewijzigd. Aanleiding was de weigering om het Wit-Gele kruis toe te laten om op de markt met hun mobilhome marktgange­rs te informeren. Het Wit-Gele kruis is voortaan welkom op de markt.

Door de recente gunning van de prijsvraag voor de levering van dranken in de culturele infrastruc­tuur werden nieuwe aankooppri­jzen bekomen. “Voorlopig

Wit-Gele Kruis: Drankenpri­jzen:

konden we deze nieuwe prijzen alleen toepassen in de Griffel en ’t Loo omdat deze uitbaters de nieuwe concessie hadden aangegaan”, aldus schepen Smeets (CD&V). “Om toch overal dezelfde prijzen te kunnen aanbieden zal het bestuur Looise gebruikers van het Goor en de Kriekel -compensere­n. De meerprijs die zij moeten betalen in deze twee cultuurhui­zen past de gemeente bij tot einde contract van de gerant (1/11/2019).” Zowel N-VA als de onafhankel­ijken vroegen om meer duidelijkh­eid. “Er staat nergens dat het om Looise gebruikers gaat. Krijgt iemand uit Scherpenhe­uvel andere drankenpri­jzen? En waarom is de merkenlijs­t anders?” De raad werd vijf minuten geschorst, daarna werd het voorstel toch goedgekeur­d.(zb)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium