Het Belang van Limburg

Er zijn gesprekken aan de gang over een vierde film rond FC De Kampioenen.

Scenariste en actrice An Swartenbro­ekx zegt dat er wel degelijk een kans bestaat dat er een nieuwe film komt. Acteur Herman Verbruggen bevestigt dat.

-

“We zitten in de fase waarin over een vierde bioscoopfi­lm wordt gepraat”, aldus Verbruggen. “Als je ziet dat ‘FC De Kampioenen 3: Forever’ bijna 600.000 bezoekers heeft gehaald, dan spreekt het voor zich dat over een nieuwe film wordt nagedacht. Met zo’n stevige bezoekerss­core mag je ervan uitgaan dat er nog altijd een publiek voor is. Blijft natuurlijk de vraag of de acteurs een volgend filmavontu­ur zien zitten. Momenteel wordt bij iedereen naar de interesse gepolst en ik heb de indruk dat de sfeer positief is.”

Of er nog een film komt, lijkt dus vooral af te hangen van de producent die het geld op tafel moet leggen. “En het is logisch dat die het risico zal afwegen. Mij lijkt een vierde film die pakweg twintig procent minder bezoekers zou lokken nog een haalbare kaart, maar natuurlijk zal de producent in functie van zijn verwachtin­gen het filmbudget bepalen. En dan valt te bezien of de film die we willen maken mogelijk is.”

Een verhaal voor ‘FC De Kampioenen 4’ is er nog niet, maar Verbruggen gaat ervan uit dat An Swartenbro­ekx al “enkele ideetjes” heeft. Dat regisseur Jan Verheyen aan boord zou komen, lijkt hem haast evident. “We hebben voor twee Kampioenen-films al zeer aangenaam met Jan samengewer­kt. Hij is een prima partner voor ons.”

 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ?? ‘FC De Kampioenen 3: Forever’ lokte bijna 600.000 bezoekers.
FOTO CARLO COPPEJANS ‘FC De Kampioenen 3: Forever’ lokte bijna 600.000 bezoekers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium