Het Belang van Limburg

“Goed mogelijk dat De Mol amper iets heeft moeten doen”

-

De Mol heeft zijn/haar eerste Limburgse slachtoffe­r gemaakt. De Hechtelse Channy moest vorige zondag vertrekken. “Spijtig”, zegt Molwatcher Sam. “Ze was een heel vrolijke verschijni­ng met een leuk dialect. Maar van het begin was duidelijk dat zij meedeed als kandidaat en niet als mol.”

We kunnen dus geen verdachte van ons lijstje schrappen. Of ben je door een van de opdrachten van verdachten veranderd?

“Ik durf geen conclusies te trekken uit de eerste opdracht waarin ze Joke moesten tegenhoude­n. Daarin werden zo slechte afspraken gemaakt, waaraan de hele groep zich niet gehouden heeft. Er zijn zoveel theorieën mogelijk. Lloyd zou verdacht zijn omdat hij Joke heeft afgeschote­n. Jeffrey heeft dan weer tegen Lloyd gezegd dat hij moest schieten. Maar als Katrien hen niet onder druk had gezet door via de walkietalk­ie door te geven dat ze Joke gevonden hadden, was er misschien helemaal niet geschoten. Bahador ging dan weer amper vooruit op zijn paard en wou dat smeedijzer niet afgeven.”

“De hele groep heeft de opdracht doen mislukken. Het kan goed zijn dat De Mol amper iets heeft moeten doen. Maar ik vond het wel een heel knappe opdracht. Niet alleen omdat er een helikopter bij kwam kijken, maar omdat het zo goed in mekaar stak.”

Blijf je er dan bij dat Katrien, Lloyd, Bahador of Jeffrey De Mol is?

“Jeffrey en Katrien hadden de kans om veel geld te verspelen in de opdracht met de blinddoeke­n. Ik vind beiden verdacht, maar daar hebben ze de groep wel 3.000 euro cadeau gedaan, dus ik weet nog niet goed hoe dat past in mijn theorie. (lacht) Mol of kandidaat, ik zou dat kistje met molboekjes niet geopend hebben, want daarvoor zit het spel nog in een veel te vroeg stadium. Je zou nog niets nuttig uit die boekjes kunnen halen en trekt te veel aandacht. Maar bij die vragen hadden ze zich gemakkelij­k kunnen vergissen zonder zich verdacht te maken.” “Bahador begon toch te lopen nadat hij slecht geslagen had in het spelletje baseball, waardoor er enkelen uit het spel lagen. Én hij wou dat smeedijzer niet afgeven. Dus hij blijft op mijn lijstje, net als Lloyd. Hoewel die deze aflevering minder opviel.”

En Steve komt niet in aanmerking voor dat lijstje? Velen snapten niet dat een arts niet wist hoeveel tanden een kindergebi­t telt.

“Mijn mama is verpleegst­er en zij kon er ook echt niet bij dat hij dat niet wist. Maar je mag niet vergeten dat kandidaten zich soms ook verdacht willen maken.”

‘De Mol’, VIER, zondag, 20.00 uur

X

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium