Het Belang van Limburg

Ook Jeffrey is de mol niet

Twee weken lang hielden de T-shirts van Jeffrey Van Linden (40) uit Wilrijk de fans van ‘De Mol’ compleet in de ban.

- Tom DE LEUR

De T-shirts zouden vol verborgen hints hebben gezeten. Helaas moet het programma het nu zonder de zoon van wielrenner Rik ‘Kamiel’ Van Linden doen.

Het afscheid van de privéchauf­feur van Antwerps provincieg­ouverneur Cathy Berx komt toch een beetje als een verrassing: Jeffrey Van Linden had duidelijk de mentalitei­t van een winnaar. Een beetje zoals zijn vader Rik ‘Kamiel’ Van Linden, in de jaren zeventig een wielrenner om u tegen te zeggen, met negen ritoverwin­ningen in de Giro en de groene trui in de Tour van 1975. De vader van Jeffrey wist trouwens niet dat zijn zoon had meegedaan aan ‘De Mol’. “Ik had het aan mijn vriendin verteld”, zegt Jeffrey, “en aan mijn moeder. Mijn vader vertrouwde ik niet helemaal. (lacht) Die zou misschien niet kunnen zwijgen. Hij kwam het pas te weten toen ik op televisie in Café De Mol opdook.”

Op het werk had Jeffrey gezegd dat hij een cruise had gewonnen, zijn vrienden dachten dat hij “met een delegatie van de provincie naar China moest”. Die alibi’s voor zijn verblijf in Mexico voor de opnames van ‘De Mol’ bleken waterdicht.

Madonna

Jeffery Van Linden

afvaller ‘De Mol’

Toen Jeffrey op tv kwam, begonnen zijn T-shirts plots een eigen leven te leiden. “Ik droeg tijdens de opnames altijd T-shirts met iets op. Een beeld van een Madonna, iets met vleugels, iets van de film ‘Pulp Fiction’. Mensen zagen er verborgen hints in, terwijl dat echt toeval was. Als er al een rode draad was doorheen die T-shirts, was het wielrennen. Dat beeld van de Madonna was bijvoorbee­ld de Madonna van Ghisallo, een populair Italiaans bedevaarts­oord voor wielrenner­s.”

Kapot

Jeffrey kreeg een flink tik toen bleek dat hij als derde zijn koffers mocht pakken: “De eerste nacht deed ik geen oog dicht. De volgende dag wel. Op de vlucht van Mexico naar België sliep ik negen van de elf uur, ik was kapot. Je moest eens weten hoe vaak ik die film van Mexico in mijn hoofd heb afgespeeld. ‘De Mol’ stopt echt niet als je eruit stapt, hoor. Ik heb er eindeloos veel van gedroomd. Het was fenomenaal om mee te doen, het enige nadeel is dat je maar één keer mag deelnemen. Of de gouverneur naar ‘De Mol’ kijkt? Jazeker. Na de eerste aflevering zei ze dat ik outstandin­g (voortreffe­lijk, red.) was.” (lacht)

Mijn vader had ik niets verteld. Die vertrouw ik niet.

 ??  ??
 ?? FOTO VIER ?? Jeffrey (r) moest als derde kandidaat zijn koffers pakken.
FOTO VIER Jeffrey (r) moest als derde kandidaat zijn koffers pakken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium