Het Belang van Limburg

“Camper nog op onderhoud als hij naar keuring moet”

-

TONGEREN - De camper van Piette Freson moet gekeurd zijn voor 10 april. Door herstellin­gen aan zijn uitlaat, zal hij echter niet op tijd bij de keuring geraken. Gevolg: een boete van 10 euro.

“Op vrijdag 16 maart bracht ik mijn camper naar de garage voor het jaarlijks onderhoud. Een week later kreeg ik telefoon van de garage. Daar vertelden ze mij dat het achterste deel van de uitlaat stuk is. Omdat dat stuk niet origineel van de Mercedes Sprinter is, moet het speciaal besteld worden. En dat zou enkele weken duren. Lang verhaal kort: ik geraak niet op tijd bij de keuring met mijn wagen. Ik nam contact op met het keuringsst­ation in Heers en deed mijn uitleg, maar daar zeiden ze dat ik een boete van 10 euro moet betalen als ik mijn camper niet voor de opgelegde datum laat keuren.”

“Ik sta voor een voldongen feit. Op 10 april zal mijn camper nog steeds bij de garage staan, dus ik geraak gewoon niet op tijd bij het keuringsst­ation. Ik zou het spijtig en oneerlijk vinden als ik daarvoor een boete krijg, al is het maar 10 euro.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Piette Freson kan zijn boete terugbetaa­ld krijgen als hij overmacht kan aantonen.
FOTO TOM PALMAERS Piette Freson kan zijn boete terugbetaa­ld krijgen als hij overmacht kan aantonen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium