Het Belang van Limburg

“Ik heb geen schuld aan de stukken van mijn fiets”

-

DIEPENBEEK - Twee jaar geleden besloot Kurt Ignoul om de wagen aan de kant te laten en met het openbaar vervoer en de fiets naar zijn werk in Brussel te pendelen. Daarom kocht hij een elektrisch­e vouwfiets, maar daar had hij regelmatig brokken aan.

“Ik had een budget van 1.500 euro, maar de fietshande­laar wist me te overtuigen om de ‘Rolls Royce’ onder de fietsen te kopen. Die kostte het dubbele.”

“Na een paar weken begon de miserie. Mijn fiets moest om de paar weken naar de winkel voor herstellin­g. Nu is een onderdeel dat was afgebroken, en waarvan de herstellin­g me al zo’n 90 euro had gekost, na twee weken opnieuw afgebroken...”

“Ik heb de handelaar laten weten dat ik de herstellin­g hiervan niet opnieuw ging betalen. Daarop heeft de invoerder, Amazing Wheels uit Nederland, de fiets terug naar de fabriek gehaald om hem volledig te laten nakijken. Dat vond ik oké. Maar toen mijn fiets uit de fabriek kwam, kreeg ik hem niet meer mee. Tenzij ik de rekening van 325 euro betaalde.” “Voor de volledighe­id moet ik wel zeggen dat ze voor 1.200 euro stukken hebben vervangen, die wél onder garantie vielen. Ik vind alleen niet dat ik die 325 euro moet betalen. Ik heb geen schuld aan de stukken van mijn fiets.”

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Kurt Ignoul kreeg een seintje dat hij zijn fiets mocht ophalen en de kosten van 325 euro mocht laten vallen.
Foto JEFFREY GAENS Kurt Ignoul kreeg een seintje dat hij zijn fiets mocht ophalen en de kosten van 325 euro mocht laten vallen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium