Het Belang van Limburg

“Brandbluss­ers al niet meer geldig voor plaatsing”

-

HASSELT - Toen de bewoners van de residentie MIRE in Sint-Lambrechts-Herk in augustus hun brandbluss­ers lieten nakijken, bleek dat er negen daarvan al vijf jaar over datum waren. “Acht stuks waren al sinds 2012 niet meer goed, eentje sinds 2011”, zegt Domien Berghmans. “Maar ze waren pas geplaatst in 2015.”

“Op 3 augustus 2017 lieten we de brandbluss­ers in onze residentie controlere­n. Toen werd vastgestel­d dat er negen brandbluss­ers hervuld moesten worden omdat ze al meer dan vijf jaar te oud waren. Wij namen contact op met ProfProjec­ts, de bouwheer van de residentie. Zij zouden contact opnemen met de firma Croes-Bellen, de leverancie­r van de apparaten. Na meerdere telefoontj­es zonder resultaat hebben we de brandbluss­ers zelf in orde gemaakt voor de brandveili­gheid van het gebouw. We eisen nu een terugbetal­ing van de gemaakte kosten, maar niemand voelt zich verantwoor­delijk.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Domien Berghmans krijgt negen nieuwe brandbluss­ers voor zijn residentie, zodat ze de kosten kunnen recuperere­n.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Domien Berghmans krijgt negen nieuwe brandbluss­ers voor zijn residentie, zodat ze de kosten kunnen recuperere­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium