Het Belang van Limburg

Sigaret zet hei in vuur op de Teut

-

In het Zonhovense natuurrese­rvaat de Teut ontstond zondag om 17 uur een heidebrand. Een hectare natuurgebi­ed ging in vlammen op. De brand werd vermoedeli­jk veroorzaak­t door een sigaret.

Een wandelaar en ook een aantal omwonenden verwittigd­en zondag de hulpdienst­en. De wind wakkerde het vuur nog aan en de vlammen bereikten op een bepaald ogenblik een hoogte van 4 à 5 meter. Brandweerm­annen van de zone Limburg Oost bestreden het vuur en er werd versterkin­g gevraagd van Maasmechel­en. Toch hadden de brandweerm­annen na een uur het vuur onder controle. Volgens Koen Thijs (Agentschap Natuur en Bos) was de brand ontstaan op de splitsing van twee paden. “Vermoedeli­jk heeft een wandelaar een sigaretten­peuk niet goed gedoofd. Het natuurrese­rvaat De Teut en Terhaagdoo­rnheide is 1.700 ha groot. In 4 jaar heb ik hier nog geen brand gezien. Op het militaire schietterr­ein moeten we jaarlijks meerdere branden bestrijden.”

 ?? FOTO KLU ?? Een hectare heide ging in de vlammen op nadat een wandelaar vermoedeli­jk een sigaret slecht had gedoofd.
FOTO KLU Een hectare heide ging in de vlammen op nadat een wandelaar vermoedeli­jk een sigaret slecht had gedoofd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium