Het Belang van Limburg

“Match sneller dood doen”

Leandro Trossard scoort vanop de stip

-

Racing Genk heeft zaterdagav­ond met verve afgerekend met zijn zwart beest. Leandro Trossard zorgde voor de enige treffer in een pittige partij, waarin eens te meer een hoofdrol was weggelegd voor de videoref. “Gelukkig stond de videoref deze keer aan onze kant”, kraaide Leandro Trossard victorie.

Ondanks het overwicht dat Racing Genk etaleerde, duurde het tot bij het begin van de tweede helft vooraleer de Luminus Arena aan het kolken ging. Aanleiding was de por in de rug, die Sébastien Pocognoli aan Ally Samatta verkocht. Bram Van Driessche wees met zijn vinger onmiddelli­jk naar de witte stip. Leandro Trossard schoot de penalty kurkdroog voorbij Guillermo Ochoa. Na zijn penaltytre­ffer ‘vereerde’ Trossard het Luikse vak met een bezoekje en een uitdagend gebaar (zie foto).

Kopie Carcela

“Ik wilde Carcela even kopiëren”, grijnsde Leandro Trossard, refererend aan diens uitdagende houding in de bekerfinal­e. “Het was geen toeval dat ik de strafschop nam. Vorig jaar was ik ook al de nummer één. Of ik een geheimpje heb? Dat ga ik niet verklappen. Maar het is wel zo dat ik er vaak op oefen. Na iedere training neem ik nog een paar strafschop­pen. Ik kon deze keer Ochoa op het verkeerde been zetten.”

Het moment suprême situeerde zich in de slotfase, toen Renaud Emond in de rebound alsnog de gelijkmake­r voorbij Vukovic prikte. Dat feestje ging echter niet door omdat Bram Van Driessche via zijn oortje geïnstruee­rd werd dat hij best zijn licht ging opsteken bij het scherm. Dat deed hij uiteindeli­jk niet, hij liet zich makkelijk overrulen door de VAR.

Dooddoener

“Het leek wel een eeuwigheid te duren vooraleer er een beslissing kwam”, vond Leandro Trossard. “In Brugge krijgen we een penalty tegen, nu zijn wij de winnaars. De videorefs nemen in ieder geval correcte beslissing­en.” Racing Genk maakt in de klassering een inhaalbewe­ging ten opzichte van Standard. Leandro Trossard heeft een goed oog in het verdere verloop van de play-offs. “In Brugge waren we al goed bezig”, aldus Leandro Trossard. “Ik vond ons ook tegen Standard sterk voetballen. We creëerden een pak kansen. Uiteraard waren we ook supergemot­iveerd om iets recht te zetten na de bekerfinal­e. Alleen moeten we leren een match sneller dood te doen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium