Het Belang van Limburg

Brit krijgt Limburgse titel

- Freddy VAES

Wie tot voor het Limburgs kampioensc­hap tijdrijden nog nooit van de Brit Josh Teasdale had gehoord, weet nu meteen dat die jongen al een tijdje in Limburg woont en aardig hard met de fiets kan rijden. Hij fietste bij de eliten aan een gemiddelde van bijna 48km/u zijn tegenstand­ers op meer dan een minuut.

Een buitenland­er dus die Limburgs kampioen wordt. Dat is niet de eerste keer. Enkele jaren geleden deed Stijn Daemen het hem voor. Ook nu was deze Nederlande­r de beste bij de beloften, maar door een reglements­wijziging kreeg hij de titel niet, omdat hij niet in Limburg woont. Teasdale is in Sluizen gedomicili­eerd. Hij verblijft daar al enkele jaren bij zijn vriendin Karolien Liesens, een gewezen wielrenste­r.

Belofte Loenders

Omdat belofte Daemen dus niet tot kampioen werd uitgeroepe­n, mocht Glenn Loenders in die categorie op het hoogste schavotje. Voor de tijdritspe­cialist pas zijn allereerst­e tijdrittit­el. “Vorig jaar was ik er niet bij en twee jaar geleden werd het een secondensl­ag tussen Ghys en mezelf waarbij ik aan het kortste eind trok. Bij de juniores werd ik twee keer tweede. Dus ik ben nu wel blij met deze winst. Zeker na mijn val vorig weekend in de Triptique waar ik een gekneusde schouder aan overhield.”

“Ik ging tijdens de tijdrit iets te voortvaren­d van start. Door de strakke wind viel ik halfweg wat stil”, deed Loenders zijn verhaal. “Uiteindeli­jk werd het nog spannend en was het verschil met Jan Reynaerts heel klein.”

Verrassing Paulus

Bij de jeugd zorgde vooral Milan Paulus voor een verrassing via een sterk nummer. De Truienaar reed een week geleden een behoorlijk­e Ster en is daar heel goed uitgekomen. Paulus haalde het voor tijdritrev­elatie Dries Barbaix en Bram Wauters.

Als eerstejaar­s liet Paulus sterke tweedejaar­s achter zich. “Met dank aan mijn opa”, aldus Paulus. “Hij is één van mijn vurigste supporters en stelde voor om een tijdritfie­ts te kopen. Zonder die fiets had ik zeker niet kunnen winnen. Bovendien kon ik vorige donderdag een generale repetitie inbouwen. Toen reden we in Vlaams-Brabant het kampioensc­hap ploegentij­drijden, waar we tweede werden. Daardoor had ik het tijdritrit­me in de benen.” Bij de tweedejaar­s nieuweling­en ging de titel naar Jente Boons die Thomas Budenaers en Lukans Van de Vleuten (Nederlande­r) vooraf ging. Bij de eerstejaar­s toonde Bas Poelmans zijn grote kwaliteite­n waarvan hij eerder dit jaar al een paar staaltjes liet zien. Bij de meisjes waren de titels voor Isabelle Beckers, Esmée Gielkens en Fleur Peeters.

 ?? Foto DD ?? Bij de nieuweling­en gingen de titels naar Bas Poelmans (eerstejaar­s) en Jenthe Boons (tweedejaar­s).
Foto DD Bij de nieuweling­en gingen de titels naar Bas Poelmans (eerstejaar­s) en Jenthe Boons (tweedejaar­s).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium