Het Belang van Limburg

Drie Limburgers op hoogste podiumtrap­je

-

Op de Soevereinc­up in Lommel waar op de tweede wedstrijdd­ag (U15, U18 en U21+) zeshonderd judoka’s in actie kwamen, wisten drie Limburgse judoka’s de tornooizeg­e te behalen.

Voor Judoschool Lummen pakten bij de U15 Luca Jans (-34kg) en Islam Geriev (-60kg) en bij de U18 Rens Valy (-50kg) tornooiwin­st. Trainster Charlotte Temmerman evalueert de prestaties van haar jonge pupillen. “Luca had het geluk in de eerste ronde vrijgeloot te zijn, maar won nadien zijn twee overige kampen vrij vlot. Straf, want hij had deze week niet kunnen trainen omdat hij op skivakanti­e was. Islam was tijdens de eerste week van de paasvakant­ie enkele kilootjes bijgekomen waardoor hij van gewichtsca­tegorie opschoof, van -55 naar -60. Als lichtgewic­ht in deze reeks kende hij enkel in de finale wat moeite. En Rens tenslotte, die aanvankeli­jk weinig zin had, heeft een mooie revanche beet. In de finale nam hij de maat van de vice-Belgische kampioen die hem op het BK in de voorronde had uitgeschak­eld.” Nog vijf andere Limburgers eindigden op het podium: bij de U15 Mariama Traoré (+63kg) op de tweede plaats en Ashley Heylen (-36kg) en Lotte Licata (-48kg) op derde plaats en bij de U21+ René van Hoof (+100kg) op de tweede plaats en Doreen Hendrikx (-78kg) op de derde plaats.

De voor het eerst uitgereikt­e Misato Oi-award, waarmee een vrouwelijk­e judoka beloond wordt voor het hanteren van de mooiste techniek, ging naar naar de Nederlands­e Milou van Amelsvoort. Jurylid Ilse Heylen motiveert haar keuze. “Ik heb haar drie kampen aan het werk gezien en telkens pakte ze uit met verschille­nde en ook technisch hoogstaand­e uitgevoerd­e worpen. In mijn ogen is Milou hiermee de terechte winnares.”