Het Belang van Limburg

Norma’s palmen podium in

-

Jeffrey Van Hooydonk, Gilles Magnus en Hans Thiers zijn de eerste leiders in het nieuwe Belcarseiz­oen. Op Zolder domineerde­n de Norma’s zoals verwacht het hele gebeuren. De Franse proto’s palmden de drie tredes van het podium in. Tim Joosen had het exemplaar van Deldiche op pole geparkeerd, maar na een duel in druk verkeer moest hij de leiding afstaan aan Jeffrey Van Hooydonk. Zijn team bleef tot het einde op kop, ook al door een perfecte strategie tijdens een safety-car: Hans Thiers stond zijn plaats meteen weer af, en youngster Gilles Magnus maakte de klus af. Deldiche werd tweede voor Aqua Protect Racing (het vroegere McDonald’s Racing) met Marc Goossens als nieuwkomer.

Bij de GT’s stond geen maat op Belgium Racing met de Limburgers Dylan Derdaele en Glenn Van Parijs op een Porsche 991. De PK-Porsche van Tom Boonen, Anthony Kumpen en Bert Longin moest halfweg opgeven met motorprobl­emen.

In Belcar 3 won Yannick Hoogaars met Jimmy De Breucker in een Mercedes AMG GT4 van QSR. Zij klopten de BMW GT4 van Palenaar Koen De Wit. In Belcar 5 pakten Ines en Jo Lammens met Davy Suffeleers hun eerste klasse-overwinnin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium