Het Belang van Limburg

Agressieve Marquez maakt veel vijanden

-

Knettergek. Zo kan je de MotoGP van Argentinië best omschrijve­n. Omdat Cal Crutchlow de zege pakte, maar vooral omdat Marc Marquez twee rijders onderuit kegelde en drie keer bestraft werd. Een samenvatti­ng in tien stappen:

1. Voor de race trekt er een regenbui over Termas de Rio. De baan droogt echter snel op waardoor iedereen - op polesitter Miller na naar de box terugkeert om de tweede machine, op slicks, te halen.

2. De wedstrijdj­ury beslist om iedereen 25m achter Miller te laten starten in plaats van in de pitlane.

3. Marquez’ Honda slaat af op de startgrid. De wereldkamp­ioen krijgt zijn motor zelf weer aan de praat, maar moet wel even heen en weer rijden.

4. Miller pakt uiteraard de kopstart, maar in de tweede ronde schiet een ontketende Marquez hem al voorbij.

5. Marquez krijgt een ride through penalty omdat hij op de grid in tegengeste­lde richting zijn plek weer innam. De Spanjaard hervat de race in 19de positie.

6. Marquez gaat te agressief te werk en knalt in de flank van Aleix Espargaro. De Honda-rijder moet zich als straf één plek laten zakken.

7. Marquez blijft te driest te werk gaan. Op vier ronden van het einde kegelt hij Rossi van de baan.

8. Crutchlow wint voor Zarco en Rins. De Brit is in één klap de nieuwe WK-leider. Marquez finisht vijfde, maar heeft heel wat vijanden gemaakt.

9. Marquez krijgt meteen na de race 30 seconden tijdstraf voor onverantwo­ordelijk rijgedrag. Daardoor zakt hij terug naar plek 18.

10. Marquez wil zijn verontschu­ldigingen aanbieden bij Rossi. Maar de entourage van de Italiaan wimpelt hem af.

Loi: één WK-puntje - In de Moto3 heeft Livio Loi zijn eerste WK-punt van 2018 gepakt. De Helchteren­aar finishte vijftiende. Marco Bezzecchi pakte zijn eerste overwinnin­g.

?? FOTO EPA-EFE ?? Marquez gaat te driest te werk. Hij pakt Rossi in de flank, waardoor de Italiaan tegen de grond gaat.
FOTO EPA-EFE Marquez gaat te driest te werk. Hij pakt Rossi in de flank, waardoor de Italiaan tegen de grond gaat.