Het Belang van Limburg

Achel blijft gewoon winnen

- Lars AUSSEMS

Dan denk je dat de nummer twee de kampioen nog eens tot het uiterste kan drijven. Niet dus, Achel was ook tegen Noorderkem­pen oppermacht­ig: 3-0. “We willen ongeslagen blijven. Thuis verloren we ook nog geen set”, aldus libero Koen Brouns.

Sporthal De Koekoek was in set één het decor van leuk, spannend volleybal. Achel, mét opposites Schouren én Thijs en zonder Polman (op training pink uit de kom), kon zich meten met een goed Noorderkem­pen. De teams waren aan elkaar gewaagd, met lange rally’s tot gevolg. In het slot kreeg de bezoekende spelverdel­er rood, nadat ie het oneens was met een scheidsrec­hterlijke beslissing. Spannend werd het nadien niet meer. Met goed aanvals- en blokwerk liep de thuisploeg telkens snel uit. Noorderkem­pen sloeg risicovol op, maar miste te veel. Brouns stond weer als een huis, Verschuere­n kon zich uitleven aan de pas en vanop de servicelij­n. Bontje, Van de Loo en het duo Schouren-Thijs scoorden vlotjes. Noorderkem­pen vocht, maar leed te veel onder de zware Limburgse opslagdruk. Achel trekt nu nog naar Vilvoorde om dan thuis tegen Walhain af te sluiten met een feestje.

“Het was een lang en zwaar seizoen. Het is stilaan tijd om fysiek en mentaal even te herstellen, om dan met volle goesting het nieuwe, uitdagende seizoen aan te vatten”, aldus libero Brouns. “Ik hoop dat we dan bij winst weer een speciaal, oprecht gevoel kunnen creëren, anders dan het toch wel wat vanzelfspr­ekende, waar we de laatste jaren mee geconfront­eerd werden.”

SETSTANDEN: 25-23, 25-14, 25-16. ACHEL: Verschuere­n, Bontje, Gabriel, Van de Loo, Schouren, Thijs, libero: Brouns. (aula)

 ?? Foto DD ?? Achel mag weer juichen.
Foto DD Achel mag weer juichen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium