Het Belang van Limburg

“OVERAL EEN STAP TE LAAT”

Limburg United verliest focus en gaat met de billen bloot

- Raf COMANS

Joe Rahon Limburg United

Limburg United heeft het in het Aalst laten afweten. De Limburgers scoorden in het eerste quarter slechts vijf punten. Toch werd de wedstrijd niet daar verloren, maar in de volgende quarters toen de shots wel vielen. De bezoekers verloren hun focus in verdedigin­g en een gehavend, maar met een groot hart spelend, Okapi kreeg een filevrije autostrade naar de zege.

“Ondanks de vele open kansen kregen we in het eerste quarter geen bal door de ring, heel vreemd. Maar we verdedigde­n goed, waardoor we bleven aanklampen. Eens we onze aanval opgekrikt hadden, lieten we het verdedigen­d afweten. En als je in Aalst niet aan beide kanten van het veld goed bent, kan je niet winnen”, legde Joe Rahon na afloop de vinger op de wonde.

Sneller

Zonder Tofi (pink gebroken?) en de man in vorm, Senne Geukens (ziek), was Okapi zaterdag duidelijk te pakken. Dat draaide dus anders uit voor Limburg United, opnieuw zonder Mukubu. Afwerkend aan zestien procent (2/16 shots en 1/2 vrijworpen) stonden de bezoekers na het eerste kwart 16-5-achter. “Zeker in Aalst is dat moeilijk”, aldus Jonas Delalieux die zijn ploeg met drie driepunter­s op rij op gang trok. Via Releford en Unruh (3x3) stond het 31-29 na 18’. “Op dat ogenblik worden we te egoïstisch en willen we er te snel over gaan, in plaats van ons spel blijven te spelen. Aalst buit dat optimaal uit”, stelde Delalieux vast. Opvallend was hoe Aalst slag om slinger een Limburgse misser beant- woordde met een dodelijke fast break. Delalieux: “Dat is typisch Aalst. Zeker thuis. Zonder Tofi zijn ze nog sneller én gevaarlijk­er van op afstand. Dat heeft ons pijn gedaan.”

Overklast

“Aalst heeft ons in elk onderdeel overklast. Ze speelden met veel meer intensitei­t en agressivit­eit en ze waren een pak sneller. We kwamen overal een stap te laat. En als wij dan uiteindeli­jk na het eerste quarter wat beginnen scoren, spelen we nul defense. Dat is een zware ontgoochel­ing omdat we de laatste zes wedstrijde­n de tegenstand­er gemiddeld maar 69 punten laten scoren. Ik kan er alleen uit besluiten dat de spelers zich blijkbaar niet op wedstrijd na wedstrijd kunnen concentrer­en”, besloot LU-coach Pascal Angillis.

QUARTERS: 16-5, 28-32 (44-37), 23-12 (67-49), 24-24.

OKAPI AALSTAR: 28/59 shots (waarbij 9/20x3), 26/28 vrijworpen. CHANNELS 7+0, TAYLOR 11+9, TROISFONTA­INES 12+5, KOHAJDA 3+4, CHARBASCZ 8+10, Amis 0+20, Hemeleers 3+3, Beaujean 0+0, Dunham 0+10.

HUBO LIMBURG UNITED: 28/65 shots (waarbij 10/26x3), 7/10 vrijworpen. RAHON 3+7, HEATH 3+7, DESIRON 0+2, RELEFORD 9+5, UNRUH 9+4, Giancateri­no 0+0, Delalieux 11+0, Hertay 0+0, Spicer 0+7, Harris 2+4.

 ?? GREGORY VAN GANSEN
FOTO ?? Heath (11) komt net boven Taylor (2) uit.
GREGORY VAN GANSEN FOTO Heath (11) komt net boven Taylor (2) uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium