Het Belang van Limburg

Zolder promoveert

-

Nadat Zolder vrijdag won van Lommel, volstond de nederlaag van Stevoort in Leopoldsbu­rg om zich tot kampioen te kronen. In derde provincial­e B mocht Maasmechel­en de titel vieren.

Eergevoel

“We acteerden vandaag veel te nerveus”, vond Zino Delsaux van Stevoort B. “We vonden geen antwoord op hun switching defense. In de tweede helft herpakken we ons nog toen onze driepunter­s vielen. Toch mogen we tevreden zijn over ons seizoen. De verwachtin­gen waren niet al te hoog in het begin en we deden tot vandaag mee voor de titel. Bovendien spelen we ook nog de bekerfinal­e (tegen Stevoort E, nvdr). Daarin en in de slotmatch tegen Zolder moeten we ons eergevoel laten spreken.”

Ook aanwezig in de zaal: een delegatie van Zolder met o.a. Gert-Jan Vanoversti­jns die zijn eerste seizoen bij Zolder meteen bekroond zag. “Ik had dit eigenlijk niet verwacht voor ik mijn overstap maakte. Die overstap kwam er omdat ik vorig jaar mijn niveau bij de Miners niet meer vond. De overgang naar Zolder betekende een reset voor mij om nadien weer in landelijke actief te worden. Die stap komt er nu vrij vlug. Ik kwam dan ook in een schitteren­de groep terecht die volgend jaar in grote lijnen samen zal blijven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium