Het Belang van Limburg

“Klaar voor apotheose”

Henry Odutayo maakt het verschil voor de thuisploeg

- Eddy STIENISSEN

Met een goal in iedere speelhelft loodste Henry Odutayo Bocholt voorbij degradatie­kandidaat Zwarte Leeuw. Het geleverde spel leed wel onder het stralende voorjaarsz­onnetje, al kon dat ook te maken hebben met een matig geïnspiree­rde ref Van Uffelen die het bij momenten ook allemaal niet meer wist.

Van echt voetballen was er eigenlijk alleen het eerste uur sprake. Bocholt kwam ook al vroeg op voorsprong toen Odutayo aan aflegger van de doorgespur­te Dieme lekker naast doelman Pauwels in het mandje legde. Meteen ook de ruststand, al kwamen beide teams nog dicht bij een nieuwe treffer. Didden en Dieme misten echter voor de thuisploeg en bezoekend kapitein Huygen mikte voor een open doelmond nog huizenhoog over.

Na de rust verwaterde de match helemaal. Omdat Bocholt in het vierde kwartier erg slordig en lusteloos acteerde, roken de gasten aanvankeli­jk nochtans Limburgs bloed. Maar al hun goede intenties stokten toen Van Asch voor een tackle op van den Putte terecht rood kreeg. Vreemd genoeg maakte die beslissing de match helemaal dood. Het regende plots fouten over en weer en er waren vreemde scheidsrec­hterlijke beslissing­en die in beide kampen tot heel wat frustratie­s leidden. Zeker in het bezoekende kamp, waar men zich na een strafschop voor fout op Wang helemaal bedot voelde. Odutayo had het blijkbaar zo ook begrepen, want hij pegelde de bal staalhard over. Net voor affluiten maakte hij er op voorzet van Wang wel 2-0 van, zodat Bocholt zich nadrukkeli­jker in het spoor van leider THES hijst. “Dat was vandaag ook de opdracht na de puntendeli­ng tussen Spomo en Thes”, lachte een duizelacht­ige Ruben Scheelen een beetje groen. “Nog de gevolgen van die voorzet die pardoes in mijn gezicht belandde. Een patat waarvan ik eventjes moest herstellen. Het was zeker geen oogstrelen­de vertoning. Iets te vaak de lange bal, zeker in het vierde kwartier toen de gasten iets meer druk naar voren zetten. Maar al bij al bleven we makkelijk overeind. Opdracht volbracht dus en op naar de komende moeilijke confrontat­ies met Tempo en Cappellen. Als we die zonder kleerscheu­ren overleven, wacht een mooie apotheose op THES.”

BOCHOLT: Wertelaers, Pellegriti, Scheelen, van den Putte, Didden, Dieme, Voorjans (81’ Wang), Odutayo (90’ Ramaekers), Peeters, Palmans, Bongiorno (59’ Maes).

ZWARTE LEEUW: Pauwels, Van Bezooijen, Huygen (55’ Vos), Vets, Lauryssen, Heylen-Buelens (77’ Wertelaers), Lansu, Faes, Van Asch, Matheeusen, Paulissen (77’ Mendoza).

DOELPUNTEN: 24’ en 90’ Odutayo 1-0 en 2-0. STRAFSCHOP­PEN: 84 Odutayo (gemist).

GELE KAARTEN: Palmans, Pellegriti, Van Bezooijen, Vos, Peeters.

RODE KAART: 67’ Van Asch. SCHEIDSREC­HTER: Van Uffelen. TOESCHOUWE­RS: 300. (edst)

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Odutayo heeft net de score geopend.
FOTO DICK DEMEY Odutayo heeft net de score geopend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium