Het Belang van Limburg

“Nu rol spelen in titelstrij­d”

-

Na een nul op zes pakte Hades een verdiende zege tegen Cappellen en is het met de derby’s tegen THES én Spomo op het programma net op tijd klaar om een rol te spelen in de titelstrij­d. “We hebben met allebei nog een eitje te pellen”, aldus Willem Celen.

Voor aanvang van de partij probeerde trainer Peter Van Houdt de spanning erin te houden door te zeggen dat Hades nog steeds niet honderd procent zeker was van het behoud. Puur mathematis­ch had Van Houdt gelijk, maar geen mens die eraan twijfelde dat dit Hades nog in moeilijkhe­den zou komen. Die laatste kruimel onzekerhei­d nam Hades zaterdag weg met een verdiende zege tegen Cappellen. Voor de rust had de thuisploeg het balbezit én de kansen. Twee minuten voor de rust maakte Sögütcü de enige treffer van de partij. De Genkenaar draaide zich knap vrij aan de rand van de kleine rechthoek en versloeg de goalie in de verste hoek. Sögütcü: “Een treffer die ik beloofd had aan het bestuur voor een interne afspraak. Ik heb woord gehouden.”

Na rust probeerde Cappellen nog de bakens te verzetten, maar Hades hield al bij al makkelijk stand. Freddy Van Hooff was voor de gelegenhei­d T1 omdat Van Houdt een schorsing moest uitzitten. Van Hooff:“Ik heb de ambitie om volgend jaar ergens hoofdtrain­er te worden, dus het was fijn om te mogen proeven van het echte werk. Het collectief heeft vandaag een zeer sterke partij afgeleverd. We domineerde­n de partij voor rust en maakten net op tijd die belangrijk­e goal. Na rust voetbalden we heel gediscipli­neerd de wedstrijd uit. Meer moest dat niet zijn.” Linksachte­r Willem Celen werd een rij naar voren geschoven, maar trok ook daar aardig zijn streng. Celen: “Die positiewis­sel kwam er omdat Cappellen iets anders ging spelen dan wij verwacht hadden. Nu gaat de aandacht naar het mooie tweeluik THES - Spouwen-Mopertinge­n. Tegen beide ploegen verloren we in de heenronde, dus de motivatie om iets recht te zetten, is heel groot.” HADES: Gijbels, Spitz, Vandermeer­en, Gueroui, Celen, Decuypere, Bloemen, Meeus (84’ Put), Demulder (74’ Lenaerts), Bilican, Sögütcü. CAPPELLEN: Joossens, Lenaerts, Volant, Floren, Destoop (67’ Willemsen), Mathyssen, Claessens (80’ Olongo), Deckers, Wouters (80’ Cham), Lemaire, De Vogelaere.

DOELPUNT: 43’ Sögütcü 1-0.

GELE KAARTEN: Volant, Cham, Decuypere. SCHEIDSREC­HTER: De Keyzer. TOESCHOUWE­RS: 200.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Demulder wringt zich tussen twee spelers.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Demulder wringt zich tussen twee spelers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium