Het Belang van Limburg

Titel lijkt verre droom

-

Een inspiratie­loos Termien verloor op eigen veld van een even matig Kampenhout. De routiniers van de thuisploeg gaven niet thuis, waardoor de titel nog slechts een verre droom lijkt.

Kampenhout imponeerde allerminst. Dat was immers niet nodig om de zege weg te kapen op ‘t Heke. Na een lange studierond­e ging El Yassine vlotjes liggen in de zestien nadat linksachte­r Kroonen eigen mistasten al te woest wilde rechtzette­n. Acke knalde de penalty droog in de benedenhoe­k: 0-1. Op enkele afstandsch­oten van Jeunen na kon Termien weinig afdwingen voor de rust. In de openingsmi­nuut van de tweede helft stormde El Yassine op Bruno af. De goalie van Termien hield zijn team in de match met een knappe parade. Plots schoot de thuisploeg wakker. Of toch voor even. Baur verdiende een strafschop na een duwfout en zijn overstapje belandde op de paal. In de herneming legde Ulenaers af voor Voorn, die naast besloot. De steriele druk van de thuisploeg ver- dween nadat Acke zijn tweede van de namiddag potte. Een enig lichtpuntj­e was de late invalbeurt van Davide Cosyn. “Ik begon op mijn zesde te voetballle­n bij Termien en na passages bij KRC Genk en Bocholt besloot ik om terug te keren naar de heimat. Ik heb geprobeerd om meer diepgang in het spel te brengen.”

TERMIEN: Bruno, Croonen, Pulinx, Teker, Kroonen (72’ Yildirim), Voorn, Van Caubergh, Piras (79’ Cosyn), Jeunen, Baur (61’ Yildiz), Ulenaers.

KAMPENHOUT: Billast, Quintana, Van Ongeval, Tack, Desmet, Lusadusu, El Yassine (66’ Lemmens), Van Den Broek, Desmet (79’ Dirix), Bouzerda, Acke (81’ Segers).

DOELPUNTEN: 21’ Acke 0-1 (strafschop), 75’ Acke 0-2. STRAFSCHOP: 21’ Acke (omgezet) GELE KAARTEN: Baur, Jeunen. SCHEIDSREC­HTER: Seeldraeye­rs. TOESCHOUWE­RS: 200