Het Belang van Limburg

Leopoldsbu­rg geeft nog niet op

-

ESK blijft aanklampen in de strijd voor de eindronde. Het verschil zat in de afwerking. Al snel miste Danisik een open kans, nadien was Mathei drie keer dicht bij een doelpunt. Na rust kreeg Voorspoels twee kansen, maar het was Bosmans die de score opende met een lob. “Scoren tegen je ex-ploeg is altijd leuk. Wij gaan voor de eindronde en dat hebben we vandaag laten zien”, zei Bosmans. Vandebroek kon nadien verdubbele­n. In de slotfase kwam Herentals nog opzetten. Eerst miste Voorspoels een penalty maar twee minuten later scoorde Van Schoonhove­n wel vanop de stip. LEOPOLDSBU­RG: Ghijsens, Janssens, Tuteleers, Vankrunkel­sven, Claes, Grevendonc­k, Bosmans (89’ Schouteden), Appeltans (85’ Clerckx), Wouters, Vandebroek (87’ Peetermans), Mathei. HERENTALS: Vervoort, Bellens, Spiessens, Thomassen, Convalle, De Swert, Bruyninckx, Van Schoonhove­n, Van Dingenen, Danisik (74’ Vandebroek), Voorspoels.

DOELPUNTEN: 62’ Bosmans 1-0, 72’ Vandebroek 2-0, 80’ Van Schoonhove­n (strafschop) 2-1. STRAFSCHOP­PEN: 78’ Voorspoels (mist), 80 Van Schoonhove­n (omgezet). GELE KAART: Danisik. SCHEIDSREC­HTER: Wuyts. TOESCHOUWE­RS: 300.