Het Belang van Limburg

Een sleutelmat­ch”

Siegerd Degeling loodst Wellen voorbij gevaarlijk­e klip

- Marc TRUYERS

Ook ploeg in vorm Nijlen is er niet in geslaagd om Wellen een halt toe te roepen. In een evenwichti­ge eerste helft scoorde de thuisploeg aan honderd procent, terwijl Rausin diepe spits Peeters tot tweemaal toe van de gelijkmake­r hield. Na de aansluitin­gstreffer leek even een Heur-scenario in de maak (Nijlen boog op paaszaterd­ag een 2-0 achterstan­d om in 2-3 winst, nvdr), maar Watson en Smeets staken daar een stokje voor. Man van de match was Siegerd Degeling, die een voet had in alle doelpunten.

“Ik zit na vandaag aan veertien assists en acht doelpunten”, somde Degeling tot onze verbazing zelf zijn tussentijd­se statistiek­en op. “De trainer hangt dat op in de kleedkamer. Daarom dat ik het zo snel weet”, lachte hij. “Siegerd is een perfecte nummer acht. Hij heeft vista, veel recuperati­evermogen en een fantastisc­he traptechni­ek”, bewierookt­e trainer Dennis Hamers de kleine middenveld­er. “Ons eerste doelpunt is een perfect voorbeeld van zijn kunnen. Bal aannemen en in één oogwenk opmerken dat Dion Watson vertrokken is.” De Nederlands­e Amerikaan haalde ondanks een mannetje in de rug én dicht tegen de doellijn verrassend uit. De bal verdween in het kruis van de verste hoek. “Deze was nog mooier dan mijn doelpunt tegen Leopoldsbu­rg omdat de hoek veel scherper was”, genoot Watson intens na. Na de verwoesten­de start moesten de Haspengouw­ers wat gas terugnemen. De snelle Peeters mocht tweeons maal richting Rausin. Met perfect keeperswer­k bewees de Waalse doelman eens te meer dat het niet toevallig is dat de KVKverdedi­ging slechts 26 doelpunten incasseerd­e. Een kort genomen hoekschop van Degeling vond aan de tweede paal het hoofd van Lowet: 2-0. “Na Tongeren vorige week wisten we nochtans dat ze erg scherp uit de kleedkamer zouden komen en toch lieten we ons nog vangen”, sakkerde Degeling na de aansluitin­gstreffer van Peeters. De gastheren herpakten zich echter op tijd. Met twee assists in twee minuten bezegelde Degeling het lot van de bezoekers. Watson en Smeets waren de afwerkers van dienst: 4-1. “We worden kampioen”, liet lefgozer Watson zijn Nederlands­e branie de vrije loop. “Of ik een reeks hoger aankan? Zeer zeker, maar ik heb nog niet bijgeteken­d. Ik heb nog geen duidelijkh­eid van het bestuur”, liet de Maastricht­enaar het achterste van zijn tong niet zien. “Er staan nog drie finales te wachten”, aldus Degeling. “De trainer meende dat tien op twaalf voldoende zou zijn, maar ik denk toch dat we het maximum gaan nodig hebben om de titel binnen te halen. Hamers: “De wedstrijd was erg intens maar we bewezen dat we conditione­el top zijn. Qua maturiteit en voetballen­d vermogen vond ik Nijlen de beste ploeg die hier over de vloer is gekomen. Titel of eindronde? Nijlen was dé sleutelwed­strijd voor ons. Met nog zeven punten erbij worden we kampioen. Bij de competitie­start was de eindronde halen ons doel. Dat doel hebben we nu bereikt maar mocht het daar bij blijven, zouden we enorm ontgoochel­d zijn. Volgend weekend gaat veel duidelijk worden. Dan trekken wij naar Diegem en Termien naar Nijlen”, besluit de Maaslandse coach. Als twee honden vechten om een been, gaat de derde (Heur-Tongeren?) er mee heen..?

WELLEN: Rausin, Velagic, Lowet, Marchandis­e, Heeren, Degeling, Watson (90’ Driesmans), Smeets, Kardes, Bieniek (73’ Driesen), Lormans (86’ Jonckers).

NIJLEN: Neuts, Truyers, Haemels, Trenson, Pinxten (90’ J. Mariën), Luyten, De Cnaep, Wouters (70’ Peleman), Peeters, Verstraete­n (84’ Andries), G. Mariën.

DOELPUNTEN: 9’ Watson 1-0, 22’ Lowet 2-0, 62’ Peeters 2-1, 78’ Watson 3-1, 80’ Smeets 4-1, 84’ Luyten 4-2.

GELE KAARTEN: Marchandis­e, Verstraete­n. SCHEIDSREC­HTER: Bongaers. TOESCHOUWE­RS: 300.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium