Het Belang van Limburg

AC Tervant wint de laatste derby

- Bart SCHIJNS

“Wij zijn de ploeg van ‘t stad”, zongen de spelers van Tervant (2A), toen ze na de 0-1-derbywinst in Paal het terrein verlieten. Niels Vanhoudt maakte het enige doelpunt in een nerveuze derby. AC Tervant sluit zo het laatste jaar van haar bestaan af met een zes op zes in de derby’s tegen Flandria Paal en Stal Sport.

De laatste derby tussen Paal en Tervant zal niet in de annalen verschijne­n als de meest spectacula­ire. Enkel Niels Vanhoudt, die de enige treffer van de middag scoorde, zal daarin vermeld worden. Hij zat iets sneller op de bal dan de uitgekomen Theunis: 0-1 en Franssen in de lappenmand na de botsing met zijn doelman. Bagci miste de 0-2 en aan de overkant trapte Martens een leuke vrije trap en gingen Sestu en Luyten hun kans zonder Deelkens echt te verontrust­en. Na de pauze werd Tervant helemaal op eigen helft gedrukt. Paal had pech toen een bal op de lijn gered werd en Sestu even later zijn plaatsbal naast de verkeerde kant van de paal zag belanden. De aanvalspog­ingen van Paal waren echter te steriel, waardoor Tervant nooit echt in de problemen kwam en uiteindeli­jk vrij makkelijk stand hield. Enkel de zes op zes in de derby’s verantwoor­den dus de vreugdezan­gen na afloop. “Die zes op zes is leuk, maar we hebben weinig voetbal gezien vandaag. Het was vooral een zenuwachti­ge boel en in de tweede helft kwamen we er niet meer uit”, zei Tervant-voorzitter Guy Deelkens na afloop. “Hopelijk kunnen we ons volgende week tegen Opitter ook sportief redden. Dat zou het mooist zijn om als ploeg af te sluiten.”

Nul op zes

“Nul op zes zou niet mogen, maar het geluk zat niet aan onze zijde”, reageerde Jelle Luyten van Paal. “De bal wou er niet in, maar we kregen ook te weinig echte uitgespeel­de kansen. Nu moeten we nog twee weken vol aan de bak om plaats vijftien te vermijden.”

PAAL: Theunis, Nowicki, Eyckmans, Luts (59' Wyckaert), Cams, Pauwels, Sestu (84' Sabbe), Cox, Luyten, Franssen (17' Hoes), Martens. TERVANT: Deelkens, Imzri, Mullens, Doumkos, Vanhoudt (27' Piens), De Matteis, Bagci, Laenen (89' Mertens), Vangeel, Lekens, Veestraete­n.

DOELPUNT: 12' Vanhoudt 0-1.

GELE KAARTEN: Piens, Cox, Doumkos. SCHEIDSREC­HTER: Boelen. TOESCHOUWE­RS: 120. (bs)

 ?? Foto KH ?? Tervant aan het feest.
Foto KH Tervant aan het feest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium