Het Belang van Limburg

“De vetste muziek ooit”

Aqua, Right Said Fred en… Donald Trump waren de sterren op de elfde editie van ‘I Love the 90’s’. De 20.000 fuifnummer­s kregen zaterdag een duidelijk waarschuwe­nd vingertje van de politie, die pal voor de poorten van de Grenslandh­allen in Hasselt een groo

- Dirk Jacobs

In de hallen, en ook na afloop, was van die controles niks meer te merken. En dus konden de fuifbeeste­n flink loos gaan. Thuisspele­rs dj Ward en Pat Krimson, die samen met Sven Lanvin de Atmozsfeer van weleer opriepen, lieten het publiek uit hun hand eten. Zo leken de artiesten van toen eerder een leuke fait divers tussen het dansgewoel. Al scoorden headliners Aqua en Right Said Fred flink. Gefluit was er wel voor Donald Trump, die in een videoclip met Aqua mocht meelippen. Opmerkelij­ke momenten genoeg. Aan het uiterlijk van Lene Nystrom, de zangeres van de succesvols­te Deense dancegroep ooit, was duidelijk gesleuteld en zo kreeg hun hit ‘Barbie Girl’ een bij- zonder plastic kantje. Ook Right Said Fred, met broers Fred en Richard Fairbrass, palmde Hasselt moeiteloos in. Ze zijn dan nog helemaal mee vandaag, want onder meer Taylor Swift eet en zingt nootjes uit hun hand. Hun Britse afkomst liet Fred duidelijk blijken met een Schotse plooirok, waarmee hij ‘Don’t talk just kiss’, ‘Deeply Diddy’ en vooral ‘I’m too sexy’ kwam brengen. Boenk erop, iedereen uit zijn dak.

Tot de tent sluit

“Dit is gewoon de vetste muziek ooit”, vond Moniek Caberghs die zich flink in het zweet danste. “We zijn hier met tien vriendinne­n. Onze mannen komen dadelijk ook. En dan dansen we tot de tent sluit.” Opmerkelij­k wel, ruim de helft van de bezoekers was ergens tussen 20 en 25 jaar, niet eens geboren dus toen deze muziek gemaakt werd.

“Maakt niks uit”, lacht Sien De Wandelaar (22). Samen met haar man Pat en een reeks vrienden trekken ze jaarlijks vanuit Aalst naar Hasselt. “Een superfeest. Deze muziek gaat er altijd in.” Verteerd tussen de hotdogs en flinke pinten en cocktails door dan. En intussen rommelde DJ Ward flink in zijn platenkast en zweepten Natural Born DJ’s, Astroline en Absolom het publiek flink op. De echte opwarming was voor Chesney Hawkes, al was het toch wachten op ‘Get Away’ van Maxx en vooral ‘Never Alone’ en ‘Come Take my Hand’ van 2 Brothers on the 4th Floor om de temperatuu­r op hetzelfde niveau als buiten de hallen te krijgen. Onderweg won Jochen Leeten uit Tessenderl­o nog een scooter, waarmee hij richting Looi kon tuffen. Maar niet zonder eerst flink uit de bol te gaan met Q-dj’s Dorothee Dauwe en Maarten Vancoillie, Paul Elstak en Cherry Moon. Wie anders dan dj Ward om de vette party indrukwekk­end af te sluiten?

Op 13 april 2019 vindt de nieuwe editie plaats van I love the 90’s . Wie minder geduld heeft kan in de zomer al richting Tomorrowla­nd waar ‘I love the 90’s’ zowaar de mainstage mag beklimmen.

→ Op ilovethe90­s.be kun je al tickets bestellen voor 12de editie in de Hasseltse Ethias Arena

 ??  ??
 ?? FOTO'S RAYMOND LEMMENS ?? Aqua.
FOTO'S RAYMOND LEMMENS Aqua.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium