Het Belang van Limburg

“Alles voor verkeersve­iligheid”

-

- Ook meer dan honderd Limburgers zullen langs de weg te zien zijn in de ‘Beloofd!’-campagne, en dan vooral in deze provincie. Onder hen Herman Gregoor uit Genk die aan zijn vierjarige kleinzoon Pepijn belooft dat hij nooit meer te snel zal rijden, en anderen vraagt om hetzelfde te doen.

“Pepijns papa, mijn zoon dus, heeft ons aangespoor­d”, zegt Herman. “En als ik kan bijdragen aan de verkeersve­iligheid, doe ik dat graag. Ik werk in Mechelen en rijd dus zo’n 50.000 kilometer per jaar. Onderweg zie ik al die gevaren en voorbeelde­n van roekeloos rijgedrag. Dan besef je maar al te goed dat er nog veel werk is.”

Al steekt Herman de hand ook in eigen boezem. “Toen ze enkele jaren geleden strenger begonnen toe te zien op het naleven van de snelheidsl­imiet, heb ik me moeten aanpassen. En ja, dat heeft een tijdje geduurd. Nu is het beter. Ik bel wel vaak in de auto, altijd handsfree uiteraard, maar dat leidt me wel eens af. En met al die wisselinge­n qua maximumsne­lheid moet je eigenlijk altijd de aandacht erbij houden”, zegt Herman. Pepijn zelf is nog te klein om te controlere­n of zijn fiere grootvader zich aan de afspraak houdt. “Dat je moet stoppen voor een rood licht, dat weet hij al wel”, lacht Herman. “We hebben hem nu uitgelegd waarom er een foto van ons twee gemaakt moest worden. En dat begreep hij wel. Meer nog, hij kon er zich helemaal in vinden.”

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Op de borden van de ‘Beloofd!’-campagne in onze provincie zijn het ook Limburgers die hun belofte kenbaar maken.
Foto SERGE MINTEN Op de borden van de ‘Beloofd!’-campagne in onze provincie zijn het ook Limburgers die hun belofte kenbaar maken.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium