Het Belang van Limburg

Jaga levert radiatoren voor Europees Hof van Justitie

- Guido CLOOSTERMA­NS

DIEPENBEEK - De Limburgse producent van radiatoren Jaga gaat radiatoren leveren voor het nieuwe Europees Hof van Justitie in Luxemburg. Met de opdracht is een bedrag van 430.000 euro gemoeid.

Jaga levert in Luxemburg 2.500 radiatoren van het type Mini Canal Optimized. Dat is een radiator die omwille van de minimale inbouwdiep­te ideaal is voor kantoorgeb­ouwen. Het enige dat zichtbaar is, is het rooster dat voor het justitiege­bouw goudkleuri­g zal worden afgewerkt.

Het goudkleuri­ge Hof van Justitie bestaat uit twee nieuwe kantoortor­ens en een laag gebouw die werden getekend door de befaamde Franse architect Dominique Perrault.

De opdracht voor het Europees Hof van Justitie is niet de eerste grote internatio­nale opdracht voor het Limburgse bedrijf. Vorig jaar sleepte Jaga nog de opdracht in de wacht voor de levering van radiatoren voor het nieuwe hoofdkanto­or van Gazprom in Sint-Petersburg. Ook het nieuwe hoofdkwart­ier van Amazon in Seattle krijgt een aangename temperatuu­r dankzij het Limburgse bedrijf.

Jaga stelt momenteel zo’n 400 mensen te werk die samen goed zijn voor een jaaromzet van 50 miljoen euro. Naast België heeft Jaga vestiginge­n in Frankrijk, Tsjechië, Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland. Radiatoren van Jaga worden geëxportee­rd naar Australië, China, Japan en Canada.

 ?? FOTO REUTERS ?? Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg.
FOTO REUTERS Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium