Het Belang van Limburg

Politie identifice­ert koppel trouwstoet Stalenstra­at

Kersvers echtpaar niet noodzakeli­jk schuldig

- Chris NELIS

Het koppel waarvan de trouwstoet afgelopen weekend de Stalenstra­at op stelten zette is geïdentifi­ceerd. Wat niet betekent dat ze schuldig zijn aan het hinderen van verkeer, het lossen van geweerscho­ten en het stunten met wagens op de openbare weg. De politie van de zone Carma zoekt nu uit wie wel over de schreef ging.

Tot ver buiten de provincie zorgden de beelden van de trouwstoet in de Stalenstra­at voor heel wat beroering. Op het filmpje waren wagens te zien die voor een hevige rookontwik­keling zorgde en het verkeer hinderden. Bovendien klonken er schoten, al dan niet afgevuurd met een alarmpisto­ol. Dat de betrokkene­n snel geïdentifi­ceerd zouden worden, lag voor de hand. De politie beschikte over nummerplat­en en ook het trouwregis­ter kon een handje toesteken. Toch wil niemand gezegd hebben dat het koppel dat in het huwelijksb­ootje stapte verantwoor­delijk is.

Maatregele­n

Burgemeest­er Wim Dries is voorlopig karig met commentaar. “De politie is hier mee bezig”, zegt hij. “We kunnen niet op het onderzoek vooruitlop­en. Ik kan alleen meegeven dat we nagaan of verhoogd toezicht noodzakeli­jk is bij huwelijken. We gaan het dinsdag (vandaag, nvdr.) bespreken in het schepencol­lege en bekijken hoe we dit vanuit het bestuur kunnen aanpakken. Ik denk bijvoorbee­ld aan het informeren van koppels die gaan trouwen. We zouden ook aan zaaluitbat­ers kunnen vragen dat ze trouwers laten weten welk risico ze lopen als het op de openbare weg uit de hand loopt. Gedrag zoals in de Stalenstra­at blijft hoe dan ook ontoelaatb­aar.”

 ?? FOTO HBVL ?? De uit de hand gelopen trouwstoet in de Stalenstra­at afgelopen zaterdag leidde tot commotie in heel het land.
FOTO HBVL De uit de hand gelopen trouwstoet in de Stalenstra­at afgelopen zaterdag leidde tot commotie in heel het land.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium