Het Belang van Limburg

Zinho Vanheusden speelt na zes maanden eerste minuten

-

Een mooie dag voor Zinho Vanheusden gisteren. Na zes maanden blessurele­ed speelde de 18-jarige Hasselaar zijn eerste wedstrijd, onder toeziend oog van voorzitter Bruno Venanzi en sportief directeur Olivier Renard. 45 minuten kreeg de U21-internatio­nal in de beloftenma­tch tegen AA Gent (1-2-verlies).

“Het voelde goed om weer op het veld te staan”, zei Vanheusden in een korte reactie. “Het was natuurlijk wel een beetje raar. Het is toch anders dan een training, maar schrik of zenuwen had ik niet. Het was in ieder geval een dag waar ik lang naar heb uitgekeken. We zullen wel zien wanneer ik mijn debuut voor de eerste ploeg kan maken. Dat hangt ook van de club en de trainer af.”

Kruisband

Op 27 september vorig jaar scheurde hij in het shirt van Inter zijn voorste kruisband af in het Youth League-duel met Dinamo Kiev. Revalidere­n deed hij in Antwerpen bij Lieven Maesschalk, waarna Standard hem in januari voor anderhalf jaar op huurbasis overnam. “Sindsdien werd ik hier heel goed opgevangen. De spelers en staf zijn allemaal heel vriendelij­k en ik maak al helemaal deel uit van de groep. Inter? Het is niet zo dat ik dagelijks contact heb, maar ze krijgen wel de revalidati­eschema’s doorgestuu­rd.”

Mpoku mist Gent -

Paul-José Mpoku trainde gisteren niet mee. De vleugelspi­ts miste al het duel in en tegen Genk (1-0) door een verrekking aan de dij en ook de partij van zaterdag tegen AA Gent komt nog te vroeg voor de Congolees.

Luyindama: twee matchen schorsing -

Christian Luyindama kreeg voor zijn rode kaart tegen KRC Genk (1-0) een schorsing van twee matchen (plus één match met uitstel). Hij mist de wedstrijde­n tegen Gent (14/4) en volgende week woensdag tegen Anderlecht (18/4. Standard aanvaardde de straf.

Morgen open training -

De training van morgen (11.00 uur) is open voor publiek.

 ?? JEFFREY GAENS
FOTO ?? Zinho Vanheusden speelde zijn eerste duel in het shirt van de Rouches.
JEFFREY GAENS FOTO Zinho Vanheusden speelde zijn eerste duel in het shirt van de Rouches.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium