Het Belang van Limburg

“Showtime is een fotomodel”

LRV-amazone Kirsten Vermeire ook nationaal succesvol Goud en zilver voor Luc Peeters

- Jean HENDRIX

Kirsten Vermeire (38) heeft zondag met brio de M10-rubriek gewonnen op de dressuurco­ncours in Sint-Truiden. Ze won met de achtjarige merrie Showtime van de Truiense Inge Vannut. Het voorbije winterseiz­oen reed Vermeire nog LRV. “Daar heb ik geen concurrent­ie, dus rijd ik in de zomer op nationaal niveau”, zegt ze.

Al van haar dertiende rijdt Kirsten Vermeire paard. Meer dan dertig jaar reed ze voor de LRVverenig­ing Ter Herken Guigoven, waar haar mama secretaris is. De laatste jaren reed ze ononderbro­ken in de hoogste dressuurkl­asse. Ze draaide zelfs aan de top mee. Met de zwarte Treasure kon Vermeire zich van 2006 tot 2012 elk jaar opnieuw kwalificer­en voor het nationaal en provinciaa­l LRVkampioe­nschap.

“Van kindsbeen af rijd ik LRV”, vertelt Vermeire, die geen fulltime amazone is. “Ik ben direct op een paard gekropen. Een ponytijd heb ik niet gekend. Ik heb vier- en achttallen gereden, in hoge en in lagere reeksen. Jarenlang had ik vier paarden bij. Steeds reed ik huiswaarts met medailles op zak. Ik heb gouden jaren gekend bij de LRV.”

Treasure

Het paard Treasure werd begin dit jaar verkocht. “Jaren was Treasure mijn trouwe partner”, blikt de administra­tief bediende in het stedelijk zwembad van Bilzen terug. “Het was een enorm talentvol paard, een tikkeltje eigenzinni­g ook. Een hoofdstuk afsluiten is nooit gemakkelij­k en al zeker niet eentje met een paard zoals Treasure.”

De merrie Showtime moet Treasure doen vergeten. “Dit is een toppaard”, reageert Vermeire. “Showtime, die ik zelf opgeleerd heb, heeft alles. De merrie was vierenhalf­jaar oud toen Inge Vannut haar kocht. Een sterk punt is haar souplesse, maar ze beschikt ook over een voorbeeldi­ge wedstrijdm­entaliteit. Op training of in de les bij Jeannette Haazen denk ik steeds: dit is waarvoor ik het doe.” Een rosse merrie met vier witte benen, daar kan je beter van uit de buurt blijven. Kirsten lacht. “Dit is voor Showtime volstrekt niet waar. De merrie is een echt fotomodel. Ze heeft mijn hart gestolen. Bovendien bepaalt de kleur toch niet de kwaliteit van een paard? Showtime is nog in de opbouw. Ik bekijk alles stap voor stap. Geen stappen overslaan. Tijdens de voorbije winter wonnen wij haast overal waar we van start gingen. Zondag was het haar eerste wedstrijd bij de Federatie. Dadelijk prijs. De positief opbouwende commentaar van de jury geeft me het nodige vertrouwen en wil zeggen dat we goed bezig zijn met dit paard.”

Luc Peeters (53) heeft op de jumping van de Kempische Regionale in Diepenbeek goud en zilver gepakt in de Grote Prijs. In een barrage met zeven klokte hij met beide paarden ruim twee seconden sneller af dan de bijna 70-jarige Jean-André Souvereyns.

“Toch knap van Jean-André dat hij na al die jaren nog meedraait met de top. Ik heb mijn beste beentje moeten voorzetten om deze zege binnen te rijven maar zowel de 9-jarige ruin Juan Le Loca-M als de goedgekeur­de BWP hengst Faldiano zijn prachtige concourspa­arden.” De Bocholtena­ar wisselde in 2000 zijn paardenloo­pbaan voor een plantenbed­rijf. “Mijn voornaamst­e bezigheid is sindsdien vooral het stekken van planten maar omdat ik thuis de accommodat­ie met buiten- binnepiste ter beschikkin­g heb, is de combinatie werk-hobby goed combineerb­aar. Gelukkig kan ik rekenen op mijn echtgenote die de verzorging van de paarden voor haar rekening neemt.”

Joris Vaes Belgisch kampioen 8 ball -

Zondag vond in de Maxx in Neerpelt het eerste BK van 2018 plaats (8 ball). De finale werd een Limburgs onderonsje. Kenny Voets, die in de kwartfinal­e Bart Smeyers versloeg en vervolgens Aaron Vancopenol­le (6-2) opzij zette, nam het daarin op tegen Joris Vaes. Vaes zette zowel in de kwartfinal­e als in de halve finale op overtuigen­de wijze Diana en Kamila Khodjaeva met respectiev­elijk 6-3 en 6-1 aan de kant. In een spannende finale tussen de twee spelers van het Truiense Biljart Lounge trok Vaes aan het langste eind (6-4).

FC LIMBURG

ESK LEOPOLDSBU­RG:

Matthias Jansen wacht een lange revalidati­e na een scheur in de kruisbande­n.

Pieter-Jan Bollen traint volgend seizoen de beloften van Termien.

TERMIEN:

BREE-BEEK:

De fusieclub mag dankzij een positieve evaluatie van de jeugdoplei­ding vanaf september provinciaa­l voetbal aanbieden.

Met de aanstellin­g van Marco Giovanelli als TVJO heeft de nieuwe fusieclub KFC Paal-Tervant (2A) een eerste belangrijk­e stap ondernomen in de jeugdwerki­ng richting provinciaa­l voetbal.

KFC PAAL-TERVANT:

LANAKEN:

Lanaken (2B) heeft Ilias El Kadaoui van Sch.-Beverst voor volgend seizoen aangetrokk­en.

Godsheide VV (3C) heeft oud-speler Philippe Neel (momenteel actief als speler bij Amandina) aangesteld als T1 voor volgend seizoen. Dave Princen, Ruben Droogmans (beiden EMBO), Jens Verdingh (vrij), Kurt Cappa, Michael Peeters (beiden HW Zonhoven), Erdinc Durusoy (Zonhoven VV), Piet Adriaens, Maxim Venken, Kenny Mievis (alledrie Bolderberg) en Arne Mathijs (Herkenrode) komen de club versterken. Dennis Grochowcza­k (Genk VV), Maxime Vanoppen (Bilzen-Waltwilder), Maarten Princen (stopt), Anthony Parisi (?), Dylan Kerkhofs en Jonas Cunen (Paal Tervant) verlaten de club.

Miguel Cardoso Duarte van Stokkem speelt volgend seizoen voor Maasland NO.

Stokkem heeft zich versterkt met Wietse Lenaerts van Genk VV.

GODSHEIDE:

MAASLAND NO:

STOKKEM:

LOMMEL KOLONIE:

Lommel Kolonie (4A) heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Roel Janssen (Lommel SK), Sven Soors (Kattenbos), Jonas Agten (Wijchmaal), Jan Pauwels (Breugel), Wesse Struiwig (Wezel), Andreas Huygen (Wezel), Lasse Christiaen­s (Lutlommel VV) en Brandon Boeck. Wesley MAes (Hamont 99), Jordi Winkel (Wijchmaal), Ben Lodewijks (Wijchmaal), Jonah Vliegen (V. Lommel), Robin Schoofs (V. Lommel) en Dirk Van Ham (stopt) verlaten de club. Hoofdcoach Niki Brusselaer­s komt over van Achel VV en wordt bijgestaan door Jan Willekens en Tom Boes. (kj)

 ?? FOTO JH
FOTO HBVL ?? De veelbelove­nde Showtime won met Kirsten Vermeire de M10 in Sint-Truiden.
FOTO JH FOTO HBVL De veelbelove­nde Showtime won met Kirsten Vermeire de M10 in Sint-Truiden.
 ?? FOTO PEPR ?? Luc Peeters.
FOTO PEPR Luc Peeters.
 ??  ?? Finalisten Voets en Vaes (r).
Finalisten Voets en Vaes (r).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium