Het Belang van Limburg

“Acht promoties gevierd”

Theo Van de Reyd coachte al 1.100 matchen

- Kris THEEUWEN

Sporting Wijchmaal verloor vorige zaterdag met 2-4 tegen Kaulille. Toch was het na afloop feest bij de Peerse club. De 62-jarige trainer Theo Van de Reyd had tegen …zijn ex-ploeg immers zijn 1.100ste officiële match geleid als hoofdcoach.

Al achtendert­ig seizoenen lang staat Van de Reyd in weer en wind langs de zijlijn om zijn spelers aan te sporen en bij te sturen. Hij begon zijn trainersca­rrière in het seizoen ’79-‘80 als speler-trainer bij Union Leopoldsbu­rg waar hij na twintig wedstrijde­n overnam. Zeventien clubs later heeft hij alle provincial­e reeksen op zijn palmares staan. Theo is er trots op dat hij in al die jaren nog geen enkel seizoen zonder club heeft gezeten. “Meestal heb je er als trainer wel eens genoeg van en denk je het zou deugd doen als ik er een jaartje tussenuit knijp”, zegt hij. “Maar ik heb dat gevoel nooit gehad. Omdat ik het met enorm veel plezier doe én omdat ik de onvoorwaar­delijke steun krijg van mijn vrouw en twee dochters. Ik heb vanzelfspr­ekend veel ups en downs gekend. Maar al bij al heb ik gelukkig toch meer goede dan slechte ervaringen. Ik heb acht promoties mogen vieren en vijftien keer een eindrondet­icket veroverd om te promoveren. Als ik toch een mooiste moment moet uitkiezen, dan ga ik voor de promotie met Strooiendo­rp naar tweede”, vertelt Van de Reyd. Ondertusse­n is het voetbal natuurlijk veranderd. “Toch hecht ik nog steeds heel veel belang aan

de oude waarden: discipline en motivatie. Daar begint alles mee. Helaas is dat voor sommige spelers bijkomstig. Maar zo’n spelers moeten bij mij niet op veel speeltijd rekenen”, weet de trainer. Na dit seizoen trekt Van de Reyd opnieuw naar het Antwerpse om Alberta Geel te coachen. “Hopelijk kan ik daar iets op poten zetten zoals bij Sint-Dimpna Geel. Die spelen dit jaar nog mee voor de titel en plukken nu de vruchten van hetgeen ik gezaaid heb”, lacht Van de Reyd.

 ?? FOTO HBVL ?? Theo Van de Reyd kreeg na de match een geschenk overhandig­d.
FOTO HBVL Theo Van de Reyd kreeg na de match een geschenk overhandig­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium