Het Belang van Limburg

Twintiger sleurt ex over parking omdat ze met andere mannen praat

-

Een 21-jarige Genkenaar riskeert een celstraf van acht maanden en een geldboete van 300 euro voor het slaan van zijn ex-vriendin. Toen de man hoorde dat ze optrok met andere mannen, sloegen zijn stoppen door.

Op 27 januari 2017 sloeg de twintiger zijn vriendin een blauw oog nadat hij had ontdekt dat ze via Facebook contact zocht met iemand anders. De moeder van de man kon tussenbeid­e komen en erger vermijden. “Het was per ongeluk”, beweerde de man voor de rechter.

Toen het koppel uiteindeli­jk uit elkaar ging, kon de man zijn ex niet lossen. Via vrienden kwam hij steeds te weten waar het meisje rondhing. Vooral het feit dat ze tijdens het uitgaan danste met andere mannen, maakte hem woedend. “Ze had nog contact met mij én ze praatte met andere mannen? Nee, dat mag niet”, hield de man vol toen de rechter hem vroeg of ze geen recht heeft op sociaal contact.

Redbull

De man zocht zijn ex-vriendin op toen ze na een nachtje stappen in Hasselt samen met vrienden iets aan het eten was bij Bruno’s foodcorner. Het slachtoffe­r besloot terug naar de auto te gaan, zodat de situatie niet zou escaleren. “Maar de beklaagde trok het portier open, goot een blikje Redbull leeg over het meisje en sleurde haar met de haren over het asfalt”, aldus de procureur. Ook camerabeel­den zouden aantonen dat de vrouw op de grond lag. Toch ontkent de man de feiten. “Ik heb haar enkel een duw gegeven.”

Omdat de Genkenaar zegt profvoetba­ller te willen worden en bovendien nog een andere job heeft, wil hij geen werkstraf uitvoeren. De procureur eiste daarom een celstraf van acht maanden. Het slachtoffe­r vraagt een schadeverg­oeding van 250 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium