Het Belang van Limburg

Killerclow­n uit As riskeert drie maanden cel

-

AS/GENK - Een 24-jarige man uit As riskeert een celstraf van drie maanden omdat hij zich in 2016 verkleedde als killerclow­n en zo voorbijgan­gers de stuipen op het lijf joeg. Samen met een vriend liep hij in As en Genk mensen achterna met zelfgemaak­te knuppels.

Op 15 en 16 oktober 2016 werden heel wat inwoners van Genk en As opgeschrik­t door twee angstaanja­gende clownsfigu­ren. Het was de tijd van de killerclow­ns, een fenomeen dat overgewaai­d kwam uit de VS. Twee mannen lieten zich inspireren door de clown Pennywise uit de film ‘It’, gebaseerd op een boek van Stephen King. Zo verkleed trokken ze de straat op en liepen voorbijgan­gers achterna, zwaaiend met zelfgemaak­te knuppels. “Maar we hadden ook ballonnen bij om het minder eng te maken”, klonk het gisteren voor de rechter in Tongeren, waar één van de twee terechtsto­nd. “Ik had toevallig een clownsmask­er gevonden en zag het op televisie. Nee, een slim idee was dit niet.”

De procureur eist een celstraf van drie maanden of een werkstraf van vijftig uren voor de twintiger uit As. “Getuigen konden de twee mannen herkennen aan hun schoenen nadat ze eerder voor een auto waren gesprongen”, klonk het gisteren. De twintiger had de kans gekregen om de zaak in strafbemid­deling af te handelen maar kwam daar niet opdagen. Daardoor riskeert hij nu een celstraf. Het vonnis volgt op 8 mei.

 ?? Foto HBVL ?? Clown Pennywise in de film ‘It’.
Foto HBVL Clown Pennywise in de film ‘It’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium