Het Belang van Limburg

DE ROECK weet na gesprek met Tateishi nog steeds niet of hij coach blijft

De Roeck tast nog steeds in duister over zijn toekomst na gesprek met CEO Tateishi

- Gunter SCHOOFS

Is Jonas De Roeck volgend seizoen nog trainer op Stayen? Die vraag blijft ook na het gesprek dat de Truiense coach had met CEO Takayuki Tateishi onbeantwoo­rd. In de komende weken moet meer duidelijkh­eid volgen. “Uiteraard had ik graag nu al een antwoord gekregen, maar ik blijf rustig verder werken”, aldus De Roeck.

Na het onderhoud tussen

Jonas De Roeck en de clubleidin­g over de sportieve toekomst stuurde STVV volgend communiqué de wereld in: “Het gesprek verliep in een positieve sfeer. Het afgelopen seizoen werd geëvalueer­d en het komende seizoen werd besproken. De club evalueert de prestaties van het hele team verder tijdens play-off 2 en de gesprekken worden de komende weken verdergeze­t.” Een antwoord op de hamvraag - wil STVV volgend seizoen nog verder met De Roeck? - is er dus nog niet. “Nochtans had ik dat antwoord ook willen kennen”, aldus de coach. “Ze hebben verteld dat eraan gewerkt wordt en dat er de volgende weken duidelijkh­eid komt. Ik kan niks anders doen dan afwachten. Ik maak er geen zaak van en zal het wel horen als de tijd rijp is voor de clubleidin­g. We doen intussen rustig voort zoals we bezig waren. Ik hoop zondagavon­d in Oostende een vervolg te breien aan hetgeen mijn ploeg toonde in de 4-0-overwinnin­g tegen Antwerp. Ik focus me nu op mijn groep.”

Boli in de kern

De disciplina­ir gestrafte Yohan Boli trad maandag nog aan met de beloften op Antwerp. Daar incasseerd­e hij een tik. “Maar als Boli fit is, sluit hij weer aan bij de groep”, verduideli­jkte De Roeck, die op training nog enkele spelers moest missen. Jorge Teixeira, Jonathan Legear en Fabien Antunes oefenden apart met revalidati­ecoach Wilfried Schiemsky. Normaal gezien raken zij fit voor de match van zondag in Oostende.

Ik had graag nu al een antwoord gehad, maar ik maak er geen zaak van. Ik zal het wel horen als de tijd rijp is voor de clubleidin­g

Jonas DE ROECK

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS
 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium