Het Belang van Limburg

Charleroi komt te vroeg voor Ingvartsen en Nastic

-

De kans dat Marcus Ingvartsen en Bojan Nastic fit geraken voor de trip naar Charleroi, is erg klein. Beide spelers, die op de sukkel zijn met kleinere blessures, werden gisteren uitgebreid op de pijnbank gelegd door kine Jan Theunis. Ze verteerden de inspanning­en goed. Maar vrijdag is kort dag. Zij worden allicht gespaard voor de wedstrijd van volgende week dinsdag in Gent.

Trossard neemt gas terug

Van de afwezigen op maandag waren Dante Vanzeir (enkel) en Clinton Mata opnieuw van de partij bij de pittige groepstrai­ning. Niet zo Alejandro Pozuelo (kneuzing) en Leandro Trossard (stramme spieren). Zij kregen binnenskam­ers een individuee­l programma af te werken. Maar volgens Philippe Clement moeten zij zonder verdere tegenslage­n allebei inzetbaar zijn op Mambourg. Voor Trossard gaat het sinds zijn langdurige onbeschikb­aarheid door een spierscheu­r plots erg snel. Tegen Club Brugge speelde hij 77 minuten vol, tegen Standard maakte hij de negentig minuten vol. Dus is het normaal dat hij tussen de matchen door een beetje gas terugneemt om niet te hervallen. Dat zal zo blijven tot het einde van het seizoen.

Colley haakt af uit voorzorg

In de loop van de training haakte Omar Colley af. Hij voelde een lichte irritatie in zijn rechterbee­n en hield het uit voorzorg vroegtijdi­g voor bekeken. Ontbraken, ten slotte, ook op de dinsdagtra­ining: Sander Berge (individuee­l programma) en de youngsters Sabak, Benson en Zebli. Zij maakten maandag bij de beloften de hele wedstrijd vol en mochten recuperere­n.

 ?? FOTO RCO ?? Ingvartsen (r.) en Nastic trainden met kine Jan Theunis.
FOTO RCO Ingvartsen (r.) en Nastic trainden met kine Jan Theunis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium