Het Belang van Limburg

Flames doen slechte zaak met oog op WK

-

De Red Flames hebben stilaan een mirakel nodig willen ze zich rechtstree­ks plaatsen voor het WK van volgend jaar in Frankrijk. Gisteren gingen ze met 2-1 onderuit tegen Italië, waardoor groepswins­t erg ver weg lijkt.

De troepen van bondscoach Ives Serneels stonden voor een zespuntenm­atch: winnen tegen Italië zou de kloof met de groepsleid­er verkleinen tot twee punten, verliezen betekende dat de eerste plaats - en het bijhorende WKticket - ver weg was. Het werd voor Odeurs, Vanmechele­n en co dat tweede scenario. De wedstrijd begon evenwichti­g, maar grote kansen bleven uit. Tot tien minuten voor rust, toen Davinia Vanmechele­n werd neergetrok­ken in de zestien. Janice Cayman zette zich achter de bal en stuurde de keeper de verkeerde kant uit. Amper vijf minuten later stond het weer gelijk. Rosucci rondde een counter af.

Intenser na rust

Na de pauze misten beide teams kansen tot Girelli tien minuten voor tijd Italië op voorsprong bracht. De Flames gingen nog op zoek naar de gelijkmake­r, maar het bleef 2-1. Een grote teleurstel­ling, want Italië loopt zo acht punten uit. Met nog drie matchen te spelen wordt de eerste plek, die recht geeft op rechtstree­kse kwalificat­ie, zo goed als onmogelijk voor de Flames. Als België tweede eindigt in zijn groep, kan het wel nog barrages spelen.

BELGIË: Odeurs, Deloose, De Neve (72’ Zeler), Jaques, Coutereels, De Caigny, Cayman, Vanmechele­n ( 72’ Wijnants), Wullaert, Missipo, Coryn (83’ Daniels).

DOELPUNTEN: 37’ Cayman (str.) 0-1, 42’ Rosucci1-1, 80’ Girelli 2-1.

?? FOTO PHN ?? De Landense Davinia Vanmechele­n versierde een strafschop.
FOTO PHN De Landense Davinia Vanmechele­n versierde een strafschop.