Het Belang van Limburg

Rik Verbrugghe wil volgend jaar ploeg bouwen rond Van Avermaet en Teuns “Greg heeft iemand nodig

- Hugo COOREVITS

Als het uitsluiten­d aan Rik Verbrugghe (43, foto) ligt, dan rijden Vincenzo Nibali en zijn schoonbroe­r Greg Van Avermaet volgend jaar samen bij Bahrain-Merida. “Ik zou dat graag hebben”, zegt hij. “Maar de beslissing ligt bij Greg, niet bij mij. Net als Dylan Teuns weet Greg dat we bereid zijn te investeren in hem.”

De schoonbroe­r van Greg Van Avermaet kent de olympische kampioen beter dan wie ook bij zijn huidige werkgever BMC. Maar Verbrugghe verdient zijn geld als planner bij Bahrain-Merida en heeft vandaag en zondag in de Amstel Gold Race met Sonny Colbrelli en Gasparotto verschille­nde kandidaat-winnaars in de rangen. En zijn droomscena­rio? Dat hij volgende week zondag in ‘zijn’ Ardennen Vincenzo Nibali (eindelijk) naar winst stuurt Luik-Bastenaken-Luik.

Wat is je rol bij Bahrain-Merida?

“Samen met Brent Copeland, Gorazd Stangelj en Milan Erzen maken de we wedstrijdp­lanning voor de renners en nemen we beslissing­en voor de toekomst.”

Hoe anders is Bahrain-Merida dan de andere ploegen?

in

“Het team bestaat nog geen anderhalf jaar. Toch rijdt de ploeg dikke resultaten: derde met Vincenzo in de Giro en tweede in de Vuelta. Winst in Lombardije en nu Milaan-Sanremo. Zo evident is dat niet voor een nieuwe ploeg. Het budget van 16 miljoen ligt maar een beetje hoger dan dat van Lotto Soudal. Momenteel liggen er voor volgend seizoen acht renners onder contract, waaronder boegbeeld Nibali. Het aantal renners slankt af van 28 tot 25, maar voor de eendagswed­strijden zijn er qua namen grote veranderin­gen op til.”

Ben jij de man die Greg Van Avermaet moet overtuigen om voor Bahrain-Merida te kiezen?

“Neen. Zowel Greg als zijn make-

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium