Het Belang van Limburg

Te zeggen”

-

bij ons komt, dan zullen we ons organisere­n in functie van Nibali én van hem. En in die zin ook vier à vijf renners aantrekken.”

Hoeveel praat je met je schoonbroe­r over de koers?

“Veel en niet veel. Na Roubaix zei hij enkel dat hij blaren op zijn handen had. Meer dan anders. Ik ben soms de enige die het niet altijd eens is met hem. Voor iedereen is Greg de god, de olympische kampioen, de winnaar van de World Tour... Maar ik trek me dat niet aan. Voor mij is hij gewoon Greg. En ik zeg wat ik denk. Iedereen die met hem spreekt over bijvoorbee­ld zijn planning zegt altijd: Ja, Greg, je hebt gelijk. Dan maak je hem natuurlijk niet kwaad. Hij moet af en toe geprikkeld worden. En daar zorg ik wel voor.”

Wat heb je hem dan gezegd? Dat het een iets minder voorjaar was?

“Neen, zeker niet. Het is niet slecht, hé. Ik vind gewoon dat hij niet fris genoeg aan de klassieker­s is begonnen. Hij heeft te veel gekoerst. Hij had beter enkele wedstrijde­n eruit gehaald, maar daar ging hij niet mee akkoord. Was Greg nu volledig weggereden, dan had hij gezegd: Rik, je had gelijk. Maar hij rijdt overal nog top tien of top vijf. Maar ik denk wel dat hij dat onbewust weet. Zelfs al is hij mentaal oersterk, hij is geen Gilbert. Greg heeft iemand nodig die belangrijk­e beslissing­en neemt in zijn plaats. In het geval van mijn schoonbroe­r moet je iemand hebben die zegt: Neen, Greg, geen Kuurne. Neen Greg, geen Waregem. Neen Greg, geen paniektrai­ning tussen Strade Bianche en de Tirreno… Dat heb ik hem allemaal gezegd.”

Wat doet Greg er dan mee?

“Op het moment zelf kan hij me dat kwalijk nemen, maar ik kan ermee leven. Dan zegt hij soms wat later: Je hebt gelijk, maar je weet niet alles. Je werkt ook in een ploeg. Je weet ook dat je niet zomaar ineens alles kunt veranderen. Maar in het moderne wielrennen koers je niet om te verbeteren. Je moet fris aan de start komen.”

Wat moet Greg dan in de toekomst doen?

“Gewoon enkele wedstrijde­n eruit halen om die extra frisheid te hebben. Om in vergelijki­ng met de anderen met genoeg energie aan de start te komen. Maar hij koerst nu eenmaal te graag. (lacht) Ik heb het gevoel dat hij nooit zal stoppen. Al is Greg voor de Amstel Gold Race met het licht gewijzigde parcours met voorsprong mijn topfavorie­t. Al zullen we er met Nibali, Gasparotto en Colbrelli alles aan doen om met Bahrain-Merida te winnen in die WorldTour-koers.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium