Het Belang van Limburg

Twee broers, twee titels

Feest ten huize Dieltiens

- Guy VOLDERS

Ten huize Dieltiens in Beringen kon het voorbije weekend niet stuk. De broers Michiel (20) en Cedric (24) schoten zaterdag op vrijwel hetzelfde ogenblik elk met hun team de hoofdvogel af. Michiel met Zolder in eerste provincial­e, Cedric met de Miners in tweede landelijke. Hoe beleefden jullie dit bijzondere weekend?

Michiel: “Nadat we vrijdag zelf wonnen van Lommel, waren we afhankelij­k van onze naaste concurrent Stevoort. Samen met onze coach en enkele ploegmaats trokken we naar hun match in Leopoldsbu­rg. Tegelijker­tijd hielden onze ouders mij op de hoogte van hoe de Miners het ervan afbrachten in SintTruide­n. Gelukkig draaide het voor ons allebei goed uit. Nadien kwam de hele ploeg samen in Zolder en trokken we nog naar de Ferm Tenten Fuif in Lummen.”

Cedric: “Wij zetten zaterdag de kroon op het werk na een schitteren­d seizoen. Als ploeg hebben we een grote stap vooruit gezet. Vanaf het moment dat we toppers begonnen te winnen, zijn we in de titel beginnen geloven. Die vierden we zaterdag tot in de late uurtjes in ons stamcafé Het Vijgenblad waar de baas ons twee vaten beloofd had.”

Na vorig seizoen liepen de wegen voor jullie uit elkaar, met spijt in het hart?

Cedric: “Nadat we allebei enkele jaren bij de landelijke jeugd van Lummen actief waren, keerden we op vraag van Beringen terug naar onze roots. Bij de B-ploeg speelden we de voorbije jaren vaak samen. Sinds dit seizoen speel ik enkel voor de A-ploeg en volgde ik Michiel als ik kon.”

Michiel: “Ik kom in Beringen nog vaker over de vloer. Buiten het basketbal trekken we overigens meestal met dezelfde vriendengr­oep op. Daardoor blijft onze broederban­d intact. Mijn transfer naar Zolder kwam er na die van Gert-Jan Vanoversti­jns. Zolder toonde iets hogere ambities dan de Miners B waardoor ik vertrok.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Michiel en Cedric Dieltien.
FOTO DICK DEMEY Michiel en Cedric Dieltien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium