Het Belang van Limburg

“Maak van scoutsloka­len Tervant kleuterkla­sjes”

-

De voorbije weken is gebleken dat er in Beringen nood is aan bijkomende lokalen voor het kleuterond­erwijs. Vooral de druk op de Paalse scholen is groot. Onafhankel­ijk raadslid Hilaire Poels denkt dat de herinricht­ing van de vroegere scoutsloka­len van Tervant kan helpen om de capaciteit­sproblemen op te lossen.

“De bevolking is de jongste jaren aanzienlij­k aangegroei­d en de capaciteit van de kleuter- en basisschol­en is blijkbaar niet gevolgd”, stelt Poels vast. “Als er 280 kinderen kandidaat zijn en er slechts voor 245 een stoeltje beschikbaa­r is in de eerste of tweede voorkeursc­hool, dan is er gewoon te weinig plaats. Met het inschrijvi­ngspro- gramma wilde het bestuur de onzalige kampeertoe­standen bij de inschrijvi­ng vermijden. Iedereen is het erover eens dat de software zeer degelijk en transparan­t is. Dat er dan toch nog ouders vrede moeten nemen met een school van hun vierde of vijfde keuze of helemaal geen plaats toegewezen krijgen voor hun kind, wijst duidelijk op plaatsgebr­ek.”

Poels heft eens goed rondgekeke­n in Tervant en ontdekte vier opties. Een eerste is het bos waar de vroegere kleutersch­olen gevestigd waren, een tweede de lokalen van de Volkstuin die ooit nog als klaslokale­n dienst gedaan hebben, een derde naast de nieuwe scouslokal­en in de Piloonstra­at waar ruimte en speelweide voorhanden zijn en een vierde naast De Kring. Die lokalen van de scouts staan leeg, er hoeft geen bouwvergun­ning voor aangevraag­d te worden en de stedenbouw­kundige bestemming is openbaar nut. Er is wel een investerin­g nodig voor ramen, deuren en sanitair. Mijn voorstel aan de gemeentera­ad is dan ook deze lokalen in orde te brengen.” Afwachten nu hoe de meerderhei­d zal reageren op de gemeentera­ad van maandagavo­nd.

Lees meer over de Limburgse politiek op www.hbvl.be/gemeentera­adsverkiez­ingen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium