Het Belang van Limburg

ROMANTADA

NAINGGOLAN EN CO TRAKTEREN BARÇA MET COMEBACK OP KOEKJE VAN EIGEN DEEG

-

Romantada. Want grote gebeurteni­ssen verdienen hun eigen woorden. Een jaar nadat Barcelona die waanzinnig­e 6-1 bij elkaar speelde tegen Paris Saint-Germain kregen de Catalanen in Rome een koekje van eigen deeg. Barça is stilaan zijn onsterfeli­jkheid aan het verliezen.

Arm Q2. Terwijl de zender vorige week al de volle laag kreeg omdat het Liverpool – Manchester City niet uitzond, miste het nu weer het feestje. Niet

Manchester, maar wel Rome was de stad waar de wonderen gebeurden. Toegegeven, niemand had het verwacht. Dat Barcelona tegen AS Roma ook maar in de problemen zou komen na een 4-1-zege in de heenmatch was een gedachte die iedereen had weggelache­n. Iedereen behalve trainer Eusebio Di Francesco. Die had een plan. Zijn ploeg omgooien en voor het eerst dit seizoen een driemansde­fensie de wei insturen. Hij had gezien dat Barcelona onder Ernesto Valverde gebreken kent, dat zijn aura niet langer onaantastb­aar is.

Sterke Nainggolan

Die zet had een magisch effect. Zes minuten duurde het vooraleer Edin Dzeko wist te scoren, nog geen uur was de match bezig toen Daniele De Rossi de Romeinen op 2-0 zette. Maar nog belangrijk­er: Barcelona - met Thomas Vermaelen op de bank - had tot dat moment slechts één schot gelost in de zestien van de Romeinen. On-Canales talaans. Lionel Messi en de zijnen kregen geen poot aan de grond, trainer Valverde zag geen enkele oplossing, kansen waren Barcelona vreemd. Roma hoopte, Roma droomde en Roma juichte. Tien minuten voor tijd zorgde Kostas Manolas voor de nooit gedachte 3-0. Het zwalpende Barcelona had geen antwoord. AS Roma voor het eerst sinds 1984 in de halve fi- van de Champions League. Landgenoot Radja Nainggolan - sterk op het middenveld - mee in de legende. Barcelona voor de derde keer op rij eruit in de kwartfinal­es en vooral een jaar na de legendaris­che terugkeer nu aan de verliezend­e kant. Voetbal is pijnlijk. Pijnlijk, maar heerlijk wonderlijk.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium