Het Belang van Limburg

Ophemmer- en Smisstraat krijgen facelift

-

Ophemmer- en Smisstraat: Het bestek voor de noodzakeli­jke herinricht­ing van de Ophemmerst­raat en Smisstraat in Vlijtingen werd door de raadsleden unaniem goedgekeur­d. Nutsvoorzi­eningen worden aangepast en er komt een gescheiden riolerings­stelsel. Bovengrond­s komt een volledig nieuw wegdek met nieuwe voetpaden, verlichtin­g en groenvoorz­ieningen. Het totale prijskaart­je bedraagt 1,7 miljoen, waarvan nagenoeg 1 miljoen ten laste van Infrax.

Nieuwe begraafpla­ats: Omdat de begraafpla­ats aan Eyckendael op korte termijn dreigt verzadigd te raken en er geen uitbreidin­gsmogelijk­heden zijn, zal er op termijn een nieuwe begraafpla­ats aangelegd worden even buiten de oude dorpskern aan de Gerestraat. Daar wordt een landbouwge­bied van nagenoeg 64 are omgezet in een zone voor gemeenscha­psvoorzien­ingen. Weldra start hierover een openbaar onderzoek.

Geldautoma­ten: Het toegevoegd punt van raadslid Jan Noelmans (Open Vld) om via geldtransp­ortbedrijf G4S geldautoma­ten te laten plaatsen in een aantal dorpen vond steun bij alle partijen. Raadslid Davy Renkens (CD&V) verraste door te stellen dat hij al enige tijd in onderhande­ling was met enkele banken en ook met G4S.

Lift: Raadslid Marc Konings (N-VA) stelde voor om bij De Vlaamse Waterweg aan te dringen op een lift bij bezoekersc­entrum De Brug in Vroenhoven. Schepen Marina Pauly (CD&V) zei dat dit al talloze keren was geprobeerd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium